2014 Gençliğin Yılı Oldu - Son Dakika
Güncel

2014 Gençliğin Yılı Oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç "İlerleyen süreçte de yapacağımız projelerle, 2023 ve 2071 vizyonuna ışık tutacak gençlerimizi, geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz." dedi.

17.12.2014 12:38  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençliğin ortak sesi olmaya çalıştıklarını belirterek, "İlerleyen süreçte de yapacağımız projelerle, 2023 ve 2071 vizyonuna ışık tutacak gençlerimizi, geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yıl içinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili değerlendirmede bulunan Kılıç, bakanlık olarak gençliğin ortak sesi olmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Kılıç, 2014 yılında gerçekleştirilen projelerle ülke gençliğine ışık tuttuklarını belirterek, "Çalışkan, düşünen, fikir üreten, sorumluluk alan, özgüveni yüksek bir nesli daha yukarılara taşımayı amaçlıyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz projelerle gençliğimize ve geleceğimize yatırım yaptık. Gençlik faaliyetleri bazında yoğun ve bir o kadar da verimli bir yılı geride bırakmak üzereyiz" ifadelerini kullandı.

Gençler arasındaki barış ve dostluk köprülerini sağlamlaştırmak amacıyla değerli projelere imza attıklarına kaydeden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiyemizi gelişmiş ve refah ülkeler arasına yaklaştıracak olan gençlerimizin, kendisine ve ülkesine faydalı bireyler olması için yoğun şekilde çalışıyoruz. Attığımız her adımın ülkemiz adına değerli olduğunu biliyoruz. İlerleyen süreçte de yapacağımız projelerle, 2023 ve 2071 vizyonuna ışık tutacak gençlerimizi, geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz."

-2014 yılı proje ve faaliyetleri

Gençlik ve Spor Bakanlığının yıl içerisinde gençlere yönelik gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerden bazıları şöyle:

-Gençlik merkezleri

Bakanlık bünyesindeki merkezlerde bir çok faaliyete imza atıldı. 182 gençlik merkezindeki toplam 759 bin üye, eğitim kültür faaliyetleri bazında bu yıl, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, hüsn-ü hat, tezhip, ebru, tiyatro, etkili konuşma ve hitabet, fotoğrafçılık, sinema, ağaç oymacılığı, ahşap yazı, ahşap boyama, kumaş boyama, vitray, filografi, kaligrafi, bilgisayar işletmenliği gibi alanlarda eğitimler verildi.

-Gençlik kampları

Gençlik kamplarına 32 bin 780 genç katıldı. Gençler Abant, Gölcük, Yedi Göller Köprülü Kanyon, Tahtalı Teleferik Manavgat, Düden Şelalesi, Akdamar Adası, Van Kalesi, Olympos, Phasilis, Tekirova, Muradiye Şelaleleri Safranbolu, Tokatlı Kanyonu, Güzelçamlı Milli Parkı Selçuk- Efes Antik Şehri, Mudurnu, Safranbolu, Ilgaz, Sümela Manastırı, Uzungöl Yaylası, Harbiye Şelaleleri, Payas Kalesi, Titus Kaya Tüneli, Konya Mevlana, Tuz Gölü, Kastabala Antik Şehri, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Cennet Cehennem Mağaraları'nı gezme fırsatı buldu.

Gençlerin kendine güvenen bireylerden olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Tematik Gençlik Kampları, 22 dönem halinde ve 3 bin 330 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

-Gençlik projeleri

Gençleri, unutulmaya yüz tutmuş sanatların son temsilcileriyle buluşturan 1 Usta 10 Çırak projesi, doğudaki yöre halkıyla bütünleştiren Damla Projesi, farklı kültür ve şehirleri tanımasını sağlayan Şehirler ve Kültürler Projesi, Osmanlı İmparatorluğu coğrafyalarındaki ülkeleri görme imkanı sunan Genç Kaşifler Treni Projesiyle 2014'te gençlik alanında değişik faaliyetler gerçekleştirildi.

79 genç mimar ve mühendis adayı, akademisyen eşliğinde Edirne, Bursa ve İstanbul illerindeki Osmanlı Medeniyeti'ne ait tarihi ve kültürel eserleri teknik açıdan inceleme imkanı buldu.

Kültür, sanat, spor gibi alanlarda ünlü isimlerin, tecrübelerini gençlerle paylaştığı projede yıl içinde 14 misafir konuk, 5 bin 300 gençle bir araya geldi.

-Anma programları

Türk medeniyetinin mimarları anma programları kapsamında Akşemseddin, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Veysel Karani, Nene Hatun, Işık Hadisesi ve İbrahim Hakkı Hazretleri, Hayme Ana, Cemil Meriç ve Aliya İzzetbegoviç anma etkinliklerinde gençler, önemli değerler hakkında bilgilendirildi.

Gençler, aynı zamanda Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Malazgirt'te anma yürüyüşleri yaptı, Afyon Şuhut Atatürk Evi, Kütahya Dumlupınar İlk Hedef Anıtı ve Kütahya Zafertepe Zafer Anıtı'nı ziyaret etti.

-Sosyal sorumluluk projeleri

Gençlik merkezlerinde yıl boyunca iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi ve toplum bilincinin artırılması amacıyla yaşlı bakımı, hasta ziyareti ve gıda yardımı gibi konularda önemli faaliyetler yürütüldü. Bu önemli faaliyetlere 26 bin 507 genç katıldı.

"Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma" sloganıyla ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda dağıtılan sınav seti toplama kampanyasıyla setlerinin israfı önlendi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Cezaevinde bulunan ve denetimli serbestlik kapsamındaki genç ve çocukların sosyal hayata kazandırılmasına yönelik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyet ve eğitimler başlatıldı. Mülteci kamplarından bazılarına pilot uygulama gerçekleştirildi. 7 bin 38 tutuklu genç, bin 774 tutuklu çocuk, 3 bin 304 denetimli serbestlik altındaki gençlere ulaştı.

-Spor projeleri

AB fonlarından sağlanan destekle Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki gençlerin spor yoluyla sosyal yaşama etkin bir biçimde iştiraklerini sağlamaya yönelik faaliyetler yürütüldü. Projeye 2015 yılına kadar yaklaşık 10 bin 400 gencin katılması bekleniyor.

Futbolun ünlü isimleri, Doğu ve Güneydoğu illerinde birlik ve kardeşlik için 70 bin gençle buluştu.

-Çalıştaylar ve kongreler

Yıl içinde gençleri bilgilendirici birçok çalıştay ve kongre düzenlendi. Bu kapsamda Genç Tercümanlar Çalıştayı, Malazgirt Tarih Çalıştayı ve Uluslararası Gençlik Değişimleri Çalıştayı gibi birçok organizasyona imza atıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Gençliğin Yılı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.


Advertisement