2014-2015 Süleyman Seba Sezonu Olacak - Son Dakika
Spor

2014-2015 Süleyman Seba Sezonu Olacak

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 2014-2015 futbol sezonuna Beşiktaş Kulübü'nün merhum onursal başkanı Süleyman Seba'nın isminin verilmesi için kulüplerin onayını aldı.

30.08.2014 12:40  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 2014-2015 futbol sezonuna Beşiktaş Kulübü'nün merhum onursal başkanı Süleyman Seba'nın isminin verilmesinin Türk futbolu için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Gümüşdağ, bu projeyi sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Aynı zamanda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün başkanı olan Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevimden dolayı tüm kulüplerle bu görüşü paylaştım. 18 Süper Lig kulübünün başkanıyla Süleyman Seba ismi projesini konuştum. Hepsinin mutabakatıyla bu öneriyi kabul ettik. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanımız ile de görüştük. O da bu projeyi destekliyor" diye konuştu.

Süleyman Seba isminin Türk futbolunun marka değerine olumlu yansıyacağını savunan Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süleyman Seba kişiliğinden yansıyacak tüm değerleri özellikle bu sezona taşımak zorundayız. Bu değerler, sevgi, saygı, centilmenlik, dostluk ve kardeşliktir. Maalesef bunları son dönemlerde kaybettiğimizi görüyorum. Bunlara, Süleyman Seba profili katkı sağlayacak. Hepimiz bu değere sahip çıkmalıyız. Kulüp başkanları, yöneticiler, futbolcular, taraftarlar, basın, yani futbolun tüm paydaşlar sahip çıkacak. Böylece, Türk futbolunun azalan marka değeri artar."



"Sezon boyunca rakip takım atkısını takacağım"



Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak İstanbul Başakşehir- Kasımpaşa maçında rakip takımın atkısını takacağını bildiren Gümüşdağ, "Kasımpaşa Kulübü Başkanı Zafer Yıldırım da İstanbul Başakşehir atkısını takacak. Ben, bütün sezon boyunca maçlarda rakip takım atkısını takacağım. Bununla yetmez ama bu da önemli bir adım. Hepimizin sorumluluğu bir kat daha arttı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin birbirleriyle yaptıkları maçlarda, rakip takım taraftarının deplasmana gitmemesi kararının yeni sezonda da devam edip etmeyeceği sorusuna Gümüşdağ, "Deplasman yasağını Kulüpler Birliği toplantısında görüşeceğiz. 3 Eylül Çarşamba günü yapacağımız toplantıda bu konuyla ilgili önemli açıklamalarımız olacak. Gündemimiz de var" cevabını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2014-2015 Süleyman Seba Sezonu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement