2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Konya'nın ilçelerinde tören düzenlendi.

15.09.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir, Beyşehir, Ilgın ve Akşehir ilçelerinde 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, Şehit Özgür Öncel İlköğretim Okulu'ndaki törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılına ilk, orta, lise ve özel kurumlar olmak üzere toplam bin 500 öğrenci, bin öğretmen ile başladıklarını söyledi.

MEB'in çağın gereklerine göre fiziki yapı, materyal donanım ve insan kaynakları olarak bir dönüşüm yaşadığını belirten Küçük, "Çözüm üreten bir nesil yetiştireceğiz. İlköğretim haftasını kutluyor yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Kaymakam Tuncay Sonel ise Seydişehir'de kendilerine düşen görevin, başarılı olan eğitim çıtasını daha da yukarı seviyelere yükseltmek olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Sonel, Küçük'e çiçek takdim etti.

Beyşehir

Beyşehir'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenl?ndi.

Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk'un anıta çelenk sunumunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunmasının ardından tören sona ?rdi.

Kutlamalara, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler v? öğrencil?r katıldı.

Ilgın

Fahrettin Altay Paşa Parkında düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Tunçer Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra protokol, Mehmet Akif Ersoy?İlköğretim Okulu'nda düzenlenen açılış programına katıldı.

Okul Müdürü Yusuf Sevinç, yaptığı konuşmada, tüm öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayarak başarılar diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Tunçer ise birinci sınıf öğrencilerini öperek yeni eğitim ve öğretim yıllarını kutladı. Yeni eğitim yılının Türkiye'ye gençlere ve tüm öğrencilere hayırlar getirmesini dileyen Tunçer, "Başarılı bir eğitim ve öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. Bugün burada ilköğretim haftasının açılış programı için bulunuyoruz. Bu hafta boyunca farklı etkinliklerle okullarımızda şenlik havasında bir hafta geçirmiş olacağız" diye konuştu.

Akşehir

Akşehir'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısıyla, Tarık Buğra İlkokulunda, "İlköğretim Haftası" kutlama etkinlikleri düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yaptığı konuşmada, öğrenmenin belli bir zaman dilimiyle sınırlanamayacağını, hayat boyu süreceğini vurguladı.

Tarih boyunca insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkin aracın eğitim olduğunu aktaran Yiğit, eğitimin kişiye hayat boyu hizmet sunan bir süreç olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, dans ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Programa, İlçe Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement