2013 Yılı Kayseri İhracatının Yıldızları Ödülü - Son Dakika
Ekonomi

2013 Yılı Kayseri İhracatının Yıldızları Ödülü

2013 Yılı Kayseri İhracatının Yıldızları Ödülü

Akdeniz İthalatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni gerçekleştirildi.

05.09.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz İthalatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen ödül törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Üretimden kaynaklanan bütün sermaye artışlarının gayrimenkul ile değerlendirilmesi önemlidir. Türkiye büyüyor ve değişiyor. Obez bir büyüme değil. Beyni ile şirketleri ile beraber büyüyor. Kayseri'de güneş ile alakalı, su ile alakalı özellikle yeni yatırımların çok ciddi bir miktarda arttığını söylemem lazım. Türkiye büyüyen yanının arz güvenliği ile alakalı daha fazla enerji üreten bir sektöre ulaşmıştır. Aslında Türkiye'nin ekonomisi geziye rağmen büyümeye devam ediyor ama enerji sektörü artan refah seviyesini karşılayabilmek için daha hızlı büyüyor. 7 bin 100 megavat civarında artış oldu. Son 1 yıl içerisinde enerji sektörü birçok ülkenin artışı kadar gücüne güç ekledi" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise, "Bundan 35 sene önce Türkiye'nin toplam dış ticaret hacmi ile şimdiki dış ticaret hacmi 100 misli arttı. 1983 yılından itibaren başlayan süreçte Türkiye ilk defa dış ticarete başladı. Özel dönemi de ilk defa Türkiye dünya turuna çıktı. 1980'den 2002 yılına geldiğimizde Türkiye 35 milyar dolarlık bir ihracata ulaştı. Türkiye'nin ortalama borçlanma süresi 1 yıl bile değildi. Bugün Türk hazinesi dünya piyasalarında 10 yılın aşkın süre borçlanabilir duruma geldi. Türkiye bir gecede 50'nin üzerinde bankanın üzerinde sorun yaşadı. IMF'ye ve dünya bankasına TC Başbakan yardımcıları imzası ile Halk Bankası'nı ve Ziraat Bankası'nı satma sözü vermişlerdi. 3 Kasım seçimlerinde sonra Türkiye gelen iktidarı ile 'one minute' denildi. O gün 20'şer liralık zararı olan halk bankası ve ziraat bankası bugün hazineye 40 milyar dolarlık kar katan bir kurum haline geldi. Türkiye buralardan geldi. Türkiye artık IMF'ye borç veren bir ülke haline geldi. Türkiye iki tane birden santral inşaatına başladı. Türkiye buralara fasoncu bir üretim anlayışı ile geldi. Türkiye artık yeni bir misyon üretmeye başladı. Türkiye geçtiğimiz sene Gezi olaylarını yaşadı. Türkiye 17 Aralık ve 25 Aralık'ı yaşadı" dedi.

Zeybekci ayrıca, "Biz Türkiye olarak bugün ihracatımızı 1.57 dolardan 3 doların üstüne çıkarmamız lazımdır.2. çeyrekteki büyümenin içinde ihracatın oranı yüzde 2.8 ya da 2.9 olacaktır. Faiz bu yükseklikte olduğu sürece büyüme olmaz. Üretim olmaz. İnsanlar istihdam yapmak istemez. Hammadde stoğuna girmek istemez. Bizi 2 şekilde yanıltıyorlar yada eksik bilgi veriyorlar. Türkiye'de enflasyon yüksekse faizler düşmemelidir.1 yıl sonra Türkiye'nin beklenti enflasyonu yüzde 6'lar civarında olacaktır. Enflasyonla mücadele bizim için son derece önemlidir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ödüller verildi - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2013 Yılı Kayseri İhracatının Yıldızları Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.


Advertisement