200'den Fazla Sivili Katleden ABD'den Utanmaz Savunma: Irak İstedi, Vurduk - Son Dakika
Dünya

200'den Fazla Sivili Katleden ABD'den Utanmaz Savunma: Irak İstedi, Vurduk

CENTCOM, 17 Mart'ta Musul'un batısında devam eden operasyonlarda sivillerin ölümüne yol açan hava saldırısının Irak güvenlik güçlerinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini açıkladı.

26.03.2017 10:24  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "16- 23 Mart tarihleri arasında yapılan saldırı bilgilerine ilişkin yapılan ilk araştırmaya göre, Irak güvenlik güçlerinin talebi doğrultusunda Mart 17'de Musul'un batı tarafında DEAŞ savaşçılarına ve malzemelerine saldırılmıştır ve bu saldırı sonucunda sivillerin öldüğü yönünde iddialar ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada CENTCOM'un sivil ölümlerine ilişkin iddiaları ciddiyetle yakından takip ettiği vurgusu yapılarak, "Bizim hedefimiz her zaman 'sıfır sivil ölümü' olmuştur" denildi.

200'DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Koalisyon güçlerinin 17-23 Mart tarihlerinde Musul'un Cedide bölgesinde operasyonlar sırasında düzenlenen hava saldırıları sonucu 200'den fazla sivilin enkaz altında kalarak öldüğü belirtilmişti

Musul'un batısında hava operasyonlarının ardından hayatını kaybedenlerin görüntülerini ilk olarak Rûdaw TV dünyaya duyurmuştu. Ancak saldırıya uğramış evlerden çıkarılan ve içeride bulunan cesetlerin görüntüleri, daha sonra Iraklı güçler tarafından silinmişti.

IRAK, ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRMIŞTI

Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi, parlamenterleri konuyu ele almak üzere acil toplantıya çağırmıştı.

200\'den Fazla Sivili Katleden ABD\'den Utanmaz Savunma: Irak İstedi, Vurduk

Son Dakika Dünya 200'den Fazla Sivili Katleden ABD'den Utanmaz Savunma: Irak İstedi, Vurduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı
    17:10 TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Sırbistan'da muhtaçlara temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1500 koli yardım dağıttı. Ayrıca, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında 1000 Mushaf dağıtıldı ve 1000 kişiye iftar verildi. Yardım çalışmalarına Sırbistan İslam Birliği Başkanı Senad Halitovic ve Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun da katıldı.

  • Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi
    16:49 Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi

    Honolulu'da yaşayan playboy modeli Shannon Teresa Marie Schwartz, erkek arkadaşı Billy Wilhelm Huntzinger'in mühimmat ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanmasını engellemek için İç Güvenlik Soruşturmaları özel ajanına 5.000 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Huntzinger, bir evde silahla yakalandıktan sonra polis tarafından tutuklandı. Schwartz, 5.000 dolarlık rüşveti önerdikten sonra 25.000 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.


Advertisement