20 Ülkeden 44 Öğrenci Yenimahalle'de - Son Dakika
Yerel

20 Ülkeden 44 Öğrenci Yenimahalle'de

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetim Staj Programı’na katılan 20 ülkeden 44 öğrenci, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi aldı.

28.08.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetim Staj Programı'na katılan 20 ülkeden 44 öğrenci, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi aldı.

Ülkelerin yerel yönetimleri ile dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla TBB tarafından 2012'den bu yana düzenlenen staj programına, bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Azerbaycan, Hırvatistan, Irak, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya gibi 20 ayrı ülkeden yerel yönetimler alanında çalışmak isteyen üniversite öğrencileri katıldı. 22-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen stajda teorik bilgilerin yanı sıra Türkiye'deki bazı belediyelere ziyaret de gerçekleştiren öğrenciler, Yenimahalle'yi mimarından dinledi.

Farklı kültürlerden öğrencileri Yenimahalle'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Burada neredeyse 4 kıtanın 3'ünden temsilciler var. Bu tip programlar, ülkelerarası ilişkileri geliştirirken, gençlerin yeni kültürleri tanımasına fırsat veriyor" dedi.

"TÜRKİYE AB'YE GÜÇ KATAR"

Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğuna vurgu yapan Yaşar, " Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerden gelen genç kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Bir Müslüman ülke olarak Türkiye'nin AB'ye katılması, birliğe önemli katkılar sağlayacaktır. Birliğe AB'nin kaynaklarından yararlanmak için değil, demokratik standartlardan yararlanmak için girmek istiyoruz" dedi.

"BİR ELMANIN İKİ YARISIYIZ"

Yaşar, Türki devletlerden gelen öğrencilere ise "Biz bir elmanın iki yarısıyız" diye seslendi. İki devlet tek millet vurgusu yapan Yaşar, "Türki devletler arasındaki ilişkileri geliştirmek sizlerin ve bizlerin görevidir" dedi.

Afrika ülkeleriylede Türkiye'nin sıcak ilişkileri olduğunu söyleyen Yaşar, "Afrika ülkeleriyle ticari ilişkilerin yanında kültürel ilişkileri de geliştiriyoruz" diye konuştu. Öğrencilere Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatan Yaşar, "Bu söz her zaman rehberiniz olsun. Dünya barışı için mücadele edin" ifadelerini kullandı.

"BİRBİRİMİZİ TAMAMLIYORUZ"

Yenimahalle hakkında da bilgiler veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ankara'nın en temiz, en sosyal, en yeşil, en düzenli ilçelerinden biri Yenimahalle'dir. İlçemiz cumhuriyetin ilçesi olduğu için tarihi dokuya sahip değil, ancak tarihi dokusu olan ilçelerimizle birbirimizi tamamlıyoruz ve Ankara'yı geleceğe taşıyoruz" dedi.

YENİMAHALLE'Yİ GEZDİLER

Yenimahalle Belediyesi ziyaretleri kapsamında belediyenin ilçeye kazandırdığı devasa tesisleri görme fırsatı da bulan öğrenciler, ilk olarak Yenimahalle'de pazar alışverişine yeni bir boyut getiren Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'ni gezdi. Burada Gençlik Merkezi'nde vakit geçiren Yenimahalleli gençlere eşlik eden öğrenciler, masa tenisi ve bilardo oynadı.

Ardından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ne geçen heyet, burada da incelemelerde bulundu. Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nun tavan ışıklandırmasına hayran kalan öğrenciler, Yenimahalle'den güzel izlenimlerle ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 20 Ülkeden 44 Öğrenci Yenimahalle'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement