2 Madencinin Öldüğü Kaçak Ocağı Oğlu Tutuklanınca Babası Açmış - Son Dakika
Güncel

2 Madencinin Öldüğü Kaçak Ocağı Oğlu Tutuklanınca Babası Açmış

2 Madencinin Öldüğü Kaçak Ocağı Oğlu Tutuklanınca Babası Açmış

Zonguldak'ta 2 madencinin öldüğü ocağın 1 ay önce mühürlendiği ve ocak sahibinin tutuklandığı öğrenildi. Yaşanan bu olaya rağmen ocak sahibinin babası madeni tekrar açarak işletmeye başlamış.

11.02.2016 12:26  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde 2.5 ay önce 1 işçinin patlama sonucu öldüğü kaçak kömür ocağında meydana gelen metan gazı zehirlenmesinde ölen maden işçileri 19 yaşındaki Hasan Ay ve 49 yaşındaki Saim Kalkan'ın cenazeleri, otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. İlk kazadan sonra ocak sahibi olduğu iddiasıyla Caner Ç. tutuklanırken, şimdi de mühürlenmesine rağmen ocağı işlettiği iddiasıyla onun babası Fatih Ç. gözaltına alındı.

Ayiçi Mahallesi'nde daha önce yapılan denetimlerde ruhsatı iptal edilmesine rağmen kaçak olarak üretime devam edilen kömür ocağında geçen 20 Kasım'da meydana gelen patlamada 1 işçi öldü. Aynı ocakta çalışan işçiler Hasan Ay ve Saim Kalkan da dün akşam metan gazından zehirlenerek öldü. Arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılan iki madencinin cesetleri, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hasan Ay ve Saim Kalkan'ın yakınları, morg önünde otopsinin bitmesini beklerken gözyaşlarına boğuldu.

'PATRONU ARABAYLA KAPIYA GELİP ALIYORDU'

Hasan Ay'ın, emekli madenci babası 55 yaşındaki Ali Ay, olayı internetteki haberlerden öğrendiğini belirterek, "Böyle bir olay oluyor babasını kimse aramıyor. Bu nasıl bir şey? Ben ağlayarak akşam hastaneye geldim. Oğlum 2 yıldan bu yana orada çalışıyor. Kaç sefer, 'Oğlum gitme. Ocağa gitme, bırak' dedim. Patronu arabayla kapıya gelip alıyordu, işe götürüyordu. Sigortasız çalışıyordu" diyerek gözyaşı döktü.

1 GÜN ÖNCE MADENDE YARALANDI, İŞE GİTMEDİ

Ali Ay'ın nikahsız ilk eşinden olan ve koruma altında büyüyen oğlu 26 yaşındaki Salih Yanık da kardeşiyle aynı ocakta çalıştıklarını, ancak 1 gün önce madende başına boru çarpması sonucu yaralanınca olay günü işe gitmediğini söyledi. Salih Yanık, "Ben de orada çalışıyorum. Mecburuz ocakta çalışmaya. Hep kaçak ocak. 1 gün önce kaza geçirdim. Kaşımdan yaralandığım için ocağa gitmedim, olay oldu. Gitseydim belki ben de ölecektim. İkinci vardiya da işe gitmemiş. İkisi ustayla girmişler yol açmak için. Oraya girer girmez rahmetli olmuşlar. Askerde olmaktı hayali. 2 yıl vardı askere gitmesine. Biz şikayetçiyiz. Günlük 70 lira yevmiyeye çalışıyordu. Ocakta havalandırma yok, bir şey yok. Ocak sahibi bir demir parçasından kar edeyim diye sokmuş insanları oraya" dedi.


Hasan Ay'ın amcası 50 yaşındaki Emrullah Ay ise daha önceden mühürlenmiş bir ocağın nasıl açıldığını anlayamadığını söyleyerek, "Bunun önüne geçemiyoruz. Yani devlet de geçemiyor. Adam kapatıyor, ölen oluyor. Bir hafta sonra yine açıyor burayı. Bunun önlemini alsınlar" dedi.

EV BORCU İÇİN KAÇAK OCAKTA İŞE GİRMİŞ

Ölen işçilerden Saim Kalkan'ın da özel bir maden ocağında uzun yıllar 'usta' olarak çalıştıktan sonra emekli olduğu, ancak köyüne ev yaptırırken borçlanması üzerine 15 gün önce kaçak ocakta iş başı yaptığı öğrenildi.

2.5 AY ÖNCEKİ PATLAMADA 1 İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ

İki madencinin cenazesi yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilirken, aynı ocakta geçen 20 Kasım'da el yapımı patlayıcı madde ile galeri açma çalışması yapılırken patlama meydana gelmiş ve işçilerden Naci Çiftçi ölmüş, 3 arkadaşı yaralanmıştı. Patlamanın ardından ocak sahibi olduğu iddia edilen Caner Ç. gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Olayın ardından 27 Kasım'da girişi tel kapı ile kapatılıp mühürlenen ocakta üretime devam edilirken bu sefer ocağı kaçak işlettiği iddiasıyla Caner Ç.'nin babası Fatih Ç. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Madencinin Öldüğü Kaçak Ocağı Oğlu Tutuklanınca Babası Açmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Yorumcu : Kaçak olarak maden ocagini tekrar açtı ise ve ölüme sebebiyet verdiğine göre onunda öldürülmesi lazım 7 1 Yanıtla
  • HALK VATANDAŞ: Emeklilikte yaşa takılanların durumu ne olacak önce o konuları çözerse Devletimiz daha iyi olur.Yaşa takılanlar emekli olsunki yerine yenileri işe başlasın 0 1 Yanıtla
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement