2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu

2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Kapıkule'den Mersin'e Akdenize kadar kesintisiz otoyola sahip olacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz bu mevcut otoyol güzergahını Habur'a kadar uzatacağız" "Ulaşım ve iletişimin olmadığı bir yerde kalkınma olmaz. Hangi medeniyete bakarsanız bakın çok güçlü.

23.10.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kapıkule'den Mersin'e Akdenize kadar kesintisiz otoyola sahip olacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz bu mevcut otoyol güzergahını Habur'a kadar uzatacağız" dedi.

Elvan, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği iş birliğinde Niğde Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, bölgedeki illerin önceki hükümetler döneminde yıllar boyunca hizmet beklediğini, AK Parti hükümetlerinin ise bu bölgede neye ihtiyaç varsa o yatırımı yaptığını söyledi.

12 yıl boyunca ülkenin her bir metrekaresine yatırım yaparak, vefa borcunu ödediklerini belirten Elvan, ulaştırma sektörünün büyümenin motoru olduğunu vurguladı.

Ulaştırma yatırımlarının tüm sektörlere yapılan yatırım anlamına geldiğini ifade eden Elvan, ulaştırma yatırımlarının tarımdan sanayiye, hizmetler sektörünün bir biriminden başka bir birimine hangi alandan bakılırsa bakılsın tüm sektörleri tetiklediğini dile getirdi.

2002 yılında 15 bin kilometre bölünmüş yol hedefi konulduğunda buna kimsenin inanmadığını ancak gelinen noktada 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Karayolunda bölünmüş yol yatırımlarına ilave olarak otoyol yatırımlarımız olacak. Türkiye için önem arz eden bir otoyol projemiz Ankara Niğde otoyol projemizin ihalesine bu yıl çıkacağız. Kapıkule'den Mersin'e, Akdeniz'e kadar kesintisiz otoyola sahip olacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz, bu mevcut otoyol güzergahını Habur'a kadar uzatacağız. Ulaşım ve iletişimin olmadığı bir yerde kalkınma olmaz. Hangi medeniyete bakarsanız bakın çok güçlü bir ulaşım alt yapısı olduğunu görüyoruz. Sanayi açısından da taşımacılık maliyetlerini aşağı çekerek rekabet gücümüzü artırıyoruz. O nedenle bu tür yatırımları sadece yol, köprü yatırımı olarak değil bir kalkınma, gelişme hamlesi olarak görmek gerekiyor."

Demiryolu çalışmaları

Türkiye'nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Elvan, özellikle demiryolu yatırımları konusunda Edirne'den Kars'a, Samsun'dan Akdeniz'e, İzmir'den Bakü- Tiflis hattına entegre olabilecek hem de Habur'a kadar uzanan hızlı tren demiryolu alt yapısını Kalkınma Bakanlığı ve diğer bakanlıklar iş birliği içinde gerçekleştireceklerini vurguladı.

Devam eden yüksek hızlı tren projeler olduğunu belirten Elvan, Özellikle Orta Anadolu'nun kalkınması, güçlenmesi açısından hızlı tren projesinin çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Orta Anadolu'yu ikinci bir Marmara Bölgesi haline getirebilecek "olmazsa olmaz projenin hızlı tren projesi olduğunu" ifade eden Elvan, Habur'a kadar hızlı tren hattı yapacaklarını dile getirdi.

Elvan, bütün bu yatırımlar yapılırken bazı insanların, okullar, kütüphaneler, bilim merkezleri yaktığını belirterek, "Ancak kimsenin endişesi olmasın bunlar bizi işimizden alıkoyamazlar koyamayacaklar" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement