2. İstanbul Tasarım Bienalinde Tasarım Rotaları Başlıyor - Son Dakika
Güncel

2. İstanbul Tasarım Bienalinde Tasarım Rotaları Başlıyor

2. İstanbul Tasarım Bienali, bu yıl da etkinlikleriyle İstanbul'u bir tasarım kentine dönüştürecek.

14.10.2014 11:02  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. İstanbul Tasarım Bienali, bu yıl da etkinlikleriyle İstanbul'u bir tasarım kentine dönüştürecek. Bienal kapsamında düzenlenen Tasarım Rotaları, ziyaretçilere 17 Ekim tarihinden itibaren kentin farklı bölgelerindeki tasarım odaklı tematik yürüyüşler sunacak. Program kapsamında ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların tasarımlarının yanı sıra, çeşitli bölgelerin kendine has dokuları incelenecek.

12 AYRI TASARIM ROTASI

Bienal kapsamında kentin Asya ve Avrupa yakalarındaki farklı bölgeleri kapsayan 12 ayrı rota oluşturuldu. Rotalarda, Kuzguncuk, Çemberlitaş-Kapalıçarşı- Sultanahmet, Galata- Şişhane, Fener-Balat, Beyoğlu-Galatasaray- Cihangir, Moda bölgeleri yer alırken, tematik rotalar kapsamında ise Kadıköy Koku Tasarım Rotası, Kadıköy Font Rotası, Kadıköy Ses Rotası, Kadıköy Ağaç Rotası, Kadıköy Sivil Mimari Rotası ve 2014 Maslak: Çeperde Archi-Walk yer alıyor.

Tasarımın farklı disiplinlerine ve evrelerine dair bilgi edinme ve gözlem yapma olanağı sağlayan rotalar, Müstesna İstanbul: Küçük Dükkanlar Kitabı'nın yazarı Ilgın Yorulmaz'ın işbirliğiyle sunulacak. Tasarım Rotaları'na ek olarak gerçekleştirilen tematik yürüyüşler TAK Kadıköy ve İstanbul'un önde gelen tasarımcı ve mimar, akademisyen ve kültür kurumlarının işbirliğiyle oluşturuldu.

Tasarım Rotaları, Cuma ve Cumartesi günleri rehberler eşliğinde 20 kişilik gruplar halinde 14 Aralık'a kadar devam edecek tasarım rotaları için biletler, 35 TL (tam) ve 25 TL (öğrenci) olarak ücretlendiriliyor. Biletler, Biletix satış noktaları ve Biletix internet sitesi üzerinden ve ana gişe İKSV'den satın alınabilir. Ayrıntılı bilgilere tasarimbienali.iksv.org adresinden ulaşılabilir. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2. İstanbul Tasarım Bienalinde Tasarım Rotaları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement