2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız Oldu - Son Dakika
Politika

2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız Oldu

2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız Oldu

Tayyip Erdoğan'ın Başbakan ve AK Parti Genel Başkan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamasından sonra 'kağıt üzerinde' 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız oldu.

21.08.2014 18:40  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/Detay

10 Ağustos'ta yapılan ilk defa halkın Cumhurbaşkanı'nı seçtiği seçimler, beraberinde bir çok tartışmayı getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu, 15 Ağustos'ta kesin seçim sonuçlarını açıklayarak Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Kurul, Erdoğan'ın mazbatasını da TBMM'ye gönderdi.

Bu tarihten sonra Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın düştüğü ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanması gerektiği belirtildi. Fakat beklenen olmadı, Resmi Gazete'de karar yayınlanmadı. Bunun bilerek geciktirildiği iddia edildi.

Bu tarihten sonra Tayyip Erdoğan'ın vereceği kararların Anayasa'ya aykırı olduğu, Başbakanlığı'nın düştüğü ve hukuken vereceği kararların sorunlu olduğu gündeme geldi. Tartışmalara rağmen halen Tayyip Erdoğan resmen Başbakan. Bugün yapılan açıklamayla ise Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin yeni genel başkan adayı ve Başbakan adayı olduğu açıkladı. Davutoğlu "resmen" olmasa da artık bir Başbakan.

28 AĞUSTOS'TA DEVRALACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise görev süresi 28 Ağustos'ta dolacak ve bu tarihte koltuğunu Tayyip Erdoğan'a devredecek. Gül de 28 Ağustos'a kadar resmen Cumhurbaşkanlığı görevini devam ettirecek.

Ortaya çıkan son tabloda; 28 Ağustos'a kadar 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız olmuş oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika 2 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanımız Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • hasan: hayirli olsun muz cuhmuriyetinde yasiyoruz normal sayilir 20 23 Yanıtla
  • AFGG: amma abartıonuz ya 10 tane olsun halk istemiş gerisi tefarruat siz daha kağıtlarla uğraşın 19 4 Yanıtla
  • matmaca: Tamamen yalan haber. Davutoğlu başbakan değil. 27 ağustosta yapılacak kongrede genel başkan adayı. Parti içinden başka biride çıkıp aday olabilir. Kongrede seçilirse genel başkan olacak. Ayrıca cumhurbaşkanı şu anda A. güldür. Görevi 30 ağustosta RTE ye devredecek. spekülasyona gerek yok. Kongrede seçilebilirse yeni cum. başkanı hükümeti kurma görevini verecek. sonra bakanlarını belirleyip köşten onay bekleyecek. herşeyin vakti var. karışıklık yapmak fitne çıkarmak ülkeye zarar verir. 11 10 Yanıtla
  • ozi: CANLARI CEHENNEME SURATLARINA BİLE TAHAMMÜLÜM YOK. . . 7 11 Yanıtla hayrettin akıl: bakalam bakalım senin canının seninin canının cehneme nereye gidiyor 0 0
  • UKKUS;: ZENGİNLİK. . . . 0 0 Yanıtla

Advertisement