CHP, İhsanoğlu ile Erdoğan'ı Kıyasladı: 2 Aday 12 Fark - Son Dakika
Güncel

CHP, İhsanoğlu ile Erdoğan'ı Kıyasladı: 2 Aday 12 Fark

CHP, İhsanoğlu ile Erdoğan\'ı Kıyasladı: 2 Aday 12 Fark

CHP, '2 aday 12 fark' başlıklı bir broşür hazırladı. Broşürde iki Köşk adayının tarih, sanat, çevre ve Kuran'a bakışları ile insani ilişkilere bakışı karşılaştırılıyor.

14.07.2014 15:36  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, beş parti tarafından cumhurbaşkanı seçiminde ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına destek için bir broşür hazırladı. Broşür, CHP liderinin eski milletvekili ve parti yöneticileriyle yaptığı toplantıda dağıtıldı.

İhsanoğlu ve Erdoğan'ın fotograflarının yer aldığı broşür '2 aday 12 fark' başlığını taşıyor. Broşürde İhsanoğlu ve Erdoğan'ın tarih, sanat, çevre ve Kuran'a bakışları ile insani ilişkilere bakışı karşılaştırılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan "RTE" kısaltmasıyla söz edilen broşürde yer alan kıyaslamalardan bazıları şöyle:

"ERDOĞAN RANT UĞRUNA TARİHİ YIKTIRIR"

"İhsanoğlu tarihimize ve tarihi kültür varlıklarımıza sahip çıkar, Mostar Köprüsü gibi füzeyle hasar görmüş tarihi bir değerimizi onartır, RTE çıkarları uğruna kendi topraklarına füze attırmanın planlarını yapar. Tarihi ihya ediyoruz yalanıyla şehrin en merkezi yeşil alanını rant uğruna yıktırmaya çalışır.

"İHSANOĞLU DİL BİLİR ÇEVİRİ YAPAR"

İhsanoğlu sanatçıların tümünün kendine ait bir değeri olduğunu bilir. Bunun için hem Necip Fazıl'ı hem Nazım Hikmet'i okur ve başka dillere çevirir.

RTE sanatçıları iktidarına aldıkları tavra göre değerlendirir ve tasnif eder.

"ERDOĞAN'IN BİRİKİMİ PROMPTER ARIZALANANA KADARDIR"

İhsanoğlu birikimli bir ilim insanıdır. Birçok eser sahibidir. RTE promptersız konuşamaz, RTE'nin birikimi prompter arızalanana kadardır.

"İHSANOĞLU HAFIZDIR"

İhsanoğlu hafızdır ve Kur'an'a ilmiyle vakıftır. RTE Kur'an'ı yalnızca okumayı bilir.

İhsanoğlu birleştirir, insana değer verir, mezhep, din ırk ayrımı yapmaz. Irak'ta Sünni ve Şii savaşını bitiren anlaşma onun önderliğinde imzalanmıştır.

"ERDOĞAN TOPLUMU AYRIŞTIRIR"

RTE ayrıştırır, başbakanı olduğu halkı Alevi, Sünni, türbanlı, çapulcu ve AKP'ye oy vermeyenler olarak ayırır. CHP'nin İhsanoğlu için bastırdığı broşürün kapağı.


İhsanoğlu insanları nezaketle, sabırla, saygıyla dinler ve sonra sözünü söyler. RTE kimseyi dinlemez. Hep duymak istediği şeylerin söylenmesini bekler. Aksi gerçekleşirse bağırır, söver, hatta döver."

İHSANOĞLU DÜNYA LİDERLERİYLE BERABER

İhsanoğlu'nun yabancı dil bilgisi, İslam Konferansı Örgütü Başkanlığı dönemindeki başarıları, Yozgat'taki arsasını üniversiteye bağışlamış olmasına da broşürde yer verildi.

İhsanoğlu adına bastırılan diğer bir broşürün başlığıysa "Batı'da ve Doğu'da Türkiye'nin Aydın Yüzü" oldu. Bu broşürde İhsanoğlu'nun dünya liderleriyle görüşmelerine ilişkin fotoğraflar yer aldı. Broşürde Prens Charles ile İhsanoğlu görüşmesine ait bu kare kullanıldı.

Kılıçdaroğlu'nun ailesiyle çektirdiği fotoğraflar ve gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan köşe yazıları ve haberlerin de toplanarak yer aldığı tanıtım yazıları da toplantıya katılan partililere dağıtıldı.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel CHP, İhsanoğlu ile Erdoğan'ı Kıyasladı: 2 Aday 12 Fark - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • cbrte: Akp calısıyor kabul edin, kim ucaga biniyordu 10 sene once, otobusler klimalı, cevre tertemiz, temizlikciler vızır vızır calısıyor.say say bitmezzz 22 10 Yanıtla GİT DE AKKOYUNLARI KANDIR: YATIP KALKIP DÜŞMAN GÖRDÜĞÜNÜZ KOÇ A DUA EDİN . PEGASUS GİRMESEYDİ İŞİN İÇİNE AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİ, SANKİ 10 YILDIR BİR ŞEY YAPMIŞLAR GİBİ NE YATIRIM YAPTINIZDA DÜŞTÜ FİYATLAR . SİZ ANCAK AKKOYUNLARI KANDIRABİLİRSİNİZ 0 0
  • KIYASI MÜMKÜN DEĞİL: Açık ara önde RTE. 18 11 Yanıtla
  • FARK 1: Ekmeleddin Mısır'da yetişmiş ve İsrail mağlubiyetini tatmıştır.Bu yüzden İsrail'den çok korkar.RTE ise Kasımpaşalıdır ve İsrail'den korkmaz. 20 9 Yanıtla KUL DOĞDUM: Allah'a kul olarak öleceğim İnşaallah. Batının ve İsrail'in uşağı köpek ruhluları da çok iyi tanırım. 0 0 UŞAK DOĞDUN UŞAK ÖLECAKSİN: onun için mi uşalık yapıyor 0 0
  • yılmaz: çare ihsanoğludur 25 4 Yanıtla
  • HACK-C5: SAYIN BAŞBAKANIMIZA NEGATİF YÖNLÜ YORUM YAPANLARA ÜZÜLÜYORUM SADECE. BAŞKANLIK KOLTUĞU İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI..BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM...ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.. 17 11 Yanıtla
  • 123456: ALLAHIM SANA SÜKÜRLER OLSUN ŞU CHP BİR KİŞİNİN HAFIZ OLMASINI ÖVÜNEREK ÜSTÜNLÜK OLRAK GÖRDÜYA.... SEN NE BÜYÜKSÜN YARAB.. 21 5 Yanıtla
  • Vatan Sevdalısı: UYANNNN CHPLI MHPLI BDPLI KARDEŞLERİM... İhsanoğlunun cumhurbaşkanı olması demek Türkiyeyi İsrailin Amerikanın İngilizlerin eline vermek demek.İhsanoğlu daha ülkeyi tanımıyor 81 ili say desen sayamaz bizleri çok hassss olduğumuz dinimizden vurmaya çalışıyorlar chp bu zamana kadar hangi aday çıkardıysa kazanamadı şimdi sözde dindar bir adam başa getircek türbanı yasaklayan kuranı yasaklayan ezanı türkçe okutan ve daha dinimize ne hasarlar verdiler birşey olmadı evelAllah sizce saçma degilmi Bu tahribleri yapan bir partinin dindar bir hukumet yapmak istemesi buyuk bir tuzak icindeyiz kardeslerim uyanin artik ulkenizi baskalarinin eline teslim etmeyin. 15 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement