1chp'li Özkes: Maalesef Düzce'den Bir Yalancı Peygamber Daha Çıktı - Son Dakika
Güncel

1chp'li Özkes: Maalesef Düzce'den Bir Yalancı Peygamber Daha Çıktı

1chp\'li Özkes: Maalesef Düzce\'den Bir Yalancı Peygamber Daha Çıktı

CHP'li Özkes: Maalesef Düzce'den bir yalancı peygamber daha çıktı CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın sözlerini eleştirdi.

23.01.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Özkes: Maalesef Düzce'den bir yalancı peygamber daha çıktı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın sözlerini eleştirdi. "Maalesef Düzce'den bir yalancı peygamber daha çıktı" diyen Özkes, Korkmaz'ın "Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşimdir" dediğini, bunu söylemenin küfür, söyleyenin de kafir olduğunu öne sürdü.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın açıklamalarını sert bir dille eleştiren CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İslam tarihinde meşhur Ebu Zerr el Gifari'nin Rebeze'ye sürülmesi olayı vardı. Bugün yaşamış olsa bunlar el Gifari'yi Rebeze'ye değil Yüce Divan'a sürerlerdi. Dilim öteye varmıyor; Hz Muhammed yaşamış olsa Hz Muhammed'e savaş açardı bunlar" dedi. Şeytanın hatasında ısrar ettiği için şeytan olduğunu, erdemli kişinin hatasında ısrar edip sağa sola saldırmayacağını belirten Özkes, şu ifadelere yer verdi: "Son yıllarda kimi AKP'lilerde hem Allah'a, Peygamber'e dil uzatmak hem de hatasının arkasında durup saldırganlaşmak moda haline geldi. Korkmaz, hala küfür içeren sözlerinde ısrar ediyorsa, ben ne diyeyim? Şeytandan ve İbrahim Korkmaz'dan Allah'a sığınırım. Aziz milletime sesleniyorum ve soruyorum; Hz. İbrahim denildiğinde Hz. İbrahim'i mi anlarsınız yoksa AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ı mı anlarsınız? Hz Muhammed denildiğinde Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i mi anlarsınız yoksa Korkmaz'ın en küçük kardeşini mi anlarsınız? Yüce milletimizin nezih vicdanına havale ediyorum. Şayet böyle bir sapkın sözü, kazara bir CHP'li söylemiş olsaydı buna Peygamber sevgisiyle karşı çıkacak olanların imanına havale ediyorum. Emekli müftü sıfatımla söylüyorum; 'Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim' diyenin namazı, orucu, guslü batıldır. Kendisi öncelikle tövbe edip namazlarını iade etsin ve biraz edep erkan öğrensin. Peygamberlik iddiasında bulunmak ve Peygamber'e saygısızlık, İslam inancıyla bağdaşmaz ki işte gayrılık dediğimiz de budur."

"TUTTURABİLİRLERSE BEYEFENDİLERİNİN GÖZLERİNE GİREREK GELECEK DÖNEMİ GARANTİLEME GAYRETİNDELER"

Özkes, benzer açıklamaların son dönem artmasının nedeninin sorulması üzerine Özkes, "Kul hatasız olmaz. 'Hata ettim, maksadı aştım, özür dilerim' deseydi iş biterdi. Ama arkasında duruyor ve saldırganlaşıyorlar. Hatta ilk açıklamasında toplumu ahmaklıkla suçlamıştı. Kendilerinde öyle bir dini pozisyon görüyorlar ki bu zatı muhteremler 'ne söylesem doğrudur, güzeldir, hatasızdır' anlayışındalar. Din tekellerine gibi görüyorlar; 'dini seversek biz severiz, döversek biz döveriz, dinde istediğimiz gibi ileri geri konuşma hakkını kendimizde görüyoruz' havasındalar. 13 yıllık iktidarın mensupları olmanın getirdiği şımarıklık var. Yaklaşan seçimler nedeniyle hizmetleri yerine böyle çarpık ve ucube sözlerle gündeme geliyorlar. Eğer tutturabilirlerse beyefendilerinin gözlerine girerek gelecek dönemi garantileme gayretindeler" dedi.

"HZ MUHAMMED YAŞAMIŞ OLSA HZ MUHAMMED'E SAVAŞ AÇARDI BUNLAR"

Okuduğu bir hadis nedeniyle haklarında Yüce Divan oylaması yapılan dört eski Bakan'dan birinin kendisine açtığı davanın halen sürdüğünü anlatan Özkes, "Beni değil, aslında Hz Muhammed'i, hadisini dava ettiler. Ülkede din özgür değil, vesayet altında. 17-25 Aralık operasyonundan sonra camilerimizde rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, devlet malından aşırmayla ilgili hadisler okunmuyor, okuyanlar da cezalandırılıyor. İslam tarihine çok karanlık bir döneme giriyoruz. Dini bakımdan çok vahim durumlar oluyor. İslam tarihinde meşhur Ebu Zerr el Gifari'nin Rebeze'ye sürülmesi olayı vardı. İnanın bugün yaşamış olsa bunlar el Gifari'yi Rebeze'ye değil Yüce Divan'a sürerlerdi. Dilim öteye varmıyor; Hz Muhammed yaşamış olsa Hz Muhammed'e savaş açardı bunlar. Böyle bir zihniyet" diye konuştu.

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un "CHP'de cahil kafalar varmış" sözüne Özkes, "Demek ki bir zamanlar kendisi de öyleymiş. Kendisi partiden ihraç edildi. Bu nedenle serzenişi, partimize yüklenmesi olarak yorumluyorum. Bu yüklenmeyi de abartmış" karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1chp'li Özkes: Maalesef Düzce'den Bir Yalancı Peygamber Daha Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor
    12:55 Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşan asker sevkiyatı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yeni otogarın 15 Nisan'da hizmete açılacağını duyurdu. Başdeğirmen, esnaf ve otobüs firması temsilcilerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Advertisement