1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Sivas'ta, Vatan Partisi üyesi bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda, Avrupa Parlamentosu'nda alınan kararı protesto etti.

24.04.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, Vatan Partisi üyesi bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda, Avrupa Parlamentosu'nda alınan kararı protesto etti.

Vatan Partisi Sivas 1. sıra milletvekili adayı Salih Gül, kent meydanında toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Ermeni soykırımı yalanının Papa Francis ve Avrupa Parlamentosu tarafından "yeniden piyasaya sürüldüğünü" söyledi.

Bu gayretlerin boşuna olduğunu belirten Gül, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 17 Aralık 2013'teki kararıyla hukuken Türkiye'yi haklı bulmuştur. Artık Türkiye'nin elinde kapı gibi AİHM kararı vardır. AİHM'e göre, 1915 olayları soykırım  kapsamında değildir" dedi.

Gül,  AİHM kararlarının Avrupa devletleri için bağlayıcılığına işaret ederek, "Avrupa Parlamentosu, Avrupa hukukunu çiğnemektedir. Bu karar çürüyen emperyalist Avrupa'nın kararıdır. ABD emperyalizminin 'Büyük Kürdistan'  planına alet olmaktadırlar. Avrupa Parlamentosu'nun bu emperyalist kararını yırtıyor ve vatansever Türk milleti olarak Avrupa çöplüğüne atıyoruz. Bu yalan Ermeni meselesiyle ilgili değil, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nde kullanılacaktır. Bunda İsviçre'nin ve Avrupa'nın bir çıkarı yoktur. İnsanlığın ve Ermeni kardeşlerimizin de bu politikada bir çıkarı yoktur" diye konuştu.

Soykırım yalanının Türk ve Ermeni halkları nezdinde hukuki açıdan sonuçlandığını aktaran Gül, şunları kaydetti:

"Soykırım çığırtkanlığı yapan emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerinin gayeleri bu meseleyi çözmek değildir. Tek amaçları Türkiye Cumhuriyeti devletine siyasi arenada diz çöktürmektir. Ancak dün olduğunu gibi bugün ve bundan sonra da bozguna uğramış bu yalanı bulunduğumuz her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç Türkiye'ye diz çöktüremez. Biz büyük Türk milletiyiz, soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk."

Gruptakiler, açıklamanın ardından, bir süre slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement