18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi- Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Hepimiz Oradaydık" Çanakkale ilahisinin Kürtçe versiyonu seslendirildi- Bingöl'de 30 kişi, Çanakkale şiirini işaret diliyle anlattı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi.

18.03.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi- Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Hepimiz Oradaydık" Çanakkale ilahisinin Kürtçe versiyonu seslendirildi- Bingöl'de 30 kişi, Çanakkale şiirini işaret diliyle anlattı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi.Diyarbakır Hava Şehitliğindeki tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Vali Hüseyin Aksoy ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz tarafından Şehitler Anıtına çelenk bırakıldı.Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törende şehit özel defterini imzalayan Vali Aksoy, Korgeneral Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Vali Aksoy, Çanakkale zaferinin, parçalanmak istenen bir devletin, yok edilmek istenen bir milletin dünya tarihine yeniden hükmetmesini, gücünü ve iradesini gösterdiği bir savaş olduğunu söyledi."Çanakkale zaferi insanlığın sahip olduğu en büyük askeri başarılardan biri olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı. Bu büyük zafer siyasi sonuçları itibarıyla da tarihin seyrini değiştiren önemli bir olay olarak her zaman değerlendirilmiştir" diyen Aksoy, şunları dile getirdi: "Birçok teknik üstünlükle 18 Mart 1915'te Çanakkale'ye gelen düşman kuvvetleri milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusu karşısında mağlup olmuşlardır. Bu uğurda binlerce Mehmetçiğimiz şehit olarak Çanakkale'nin geçilmez olduğunu göstermişlerdir. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Anadolu insanının neleri başarabileceğinin güzel bir kanıtıdır. "Albay Hakan Uslu ve Yüzbaşı Hayrettin Yazıcı'nın günün önemini anlatan "Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz" adlı oratoryo sunumunun ardından öğrenciler şiir okudu, Güzel Sanatlar Lisesi müzik korusu da sahne aldı.Diyarbakırlı şair Abdülkadir Nurgördükü'nün Çanakkale için yazdığı şiiri okumasıyla sona eren törene Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Başsavcı Ramazan Solmaz ve vatandaşlar da katıldı.Törene belediyeyi temsilen katılım olmadığı görüldü. Dicle Üniversitesi'nde de (DÜ) İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.Kongre merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan, "Harmanyeri 1915" adlı Çanakkale oratoryosu sunuldu.Törene Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürü Böğürcü ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç katıldı. -18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika

  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi

    Muğla'nın Bodrum ilçesine Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, 180 yolcuyla geldi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptı.

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Advertisement