Çukurova'da 'Aşıklar Bayramı' Başladı - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da 'Aşıklar Bayramı' Başladı

Çukurova\'da \'Aşıklar Bayramı\' Başladı

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından organize edilen 17. Çukurova Aşıklar Bayramı ve Karatepe Şenlikleri Kadirli ilçesinde başladı.

30.08.2014 14:57  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından organize edilen 17. Çukurova Aşıklar Bayramı ve Karatepe Şenlikleri Kadirli ilçesinde başladı.

Karatepe Köyü Kilim Kooperatifi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen aşıkların yanı sıra Azerbaycan, Kerkük ve Gürcistan'dan 30 halk ozanı katıldı.

Aşıkların atışmaları ve türküleri izleyicilerden büyük alkış aldı. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, programa katılan aşıklara günün anısına cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verdi.

Tarhan, yaptığı konuşmada,  Çukurova'da aşıklık sanatının gelişmesine imkanlar dahilinde her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Halk ozanlarını Kadirli'de ağırlamaktan memnun olduklarını ifade eden Tarhan, "Böylesine güzel bir kültürel etkinliğe herkesin sahip çıkması gerekir. Destek sadece maddi olarak değil manevi olarak da yapılabilir. Ülkemizin değişik şehirlerinden ve Azerbaycan'dan gelen değerli aşık ve halk ozanlarımıza bir ömür boyu sağlık ve mutluluk diliyoruz" dedi.

OFAD Başkanı Abdullah Gizlice ise şenliklerin finalinin, 31 Ağustos akşamı Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağını kaydetti.

Programda, Aşık Temel Turabi, Aşık Muhsin Yaralı, Aşık Rasim Köroğlu, Yağız Ozan, Aşık Sevil Hıdırova, Aşık Eyyubi, Aşık Erozan, Aşık Halime, Ozan Aşikar ve Aşık Devai'nin atışmaları ve türküleri beğeni topladı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova'da 'Aşıklar Bayramı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement