150 Milyon Liralık Karayolu Yatırımı - Son Dakika
Güncel

150 Milyon Liralık Karayolu Yatırımı

Tunceli-Pertek karayolunun 33 kilometrelik güzergahındaki çalışmaların tamamlanmasıyla Tunceli-Elazığ arası ulaşım 1,5 saatten 50 dakikaya düşecek.

16.05.2015 12:36  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valisi Osman Kaymak, yaklaşık 150 milyon liraya mal olacak Tunceli- Pertek karayolundaki çalışmaların tamamlanmasıyla Tunceli- Elazığ arası ulaşımın 1,5 saatten 50 dakikaya düşeceğini söyledi.

Tunceli'de Çözüm Süreci ile oluşan huzur ortamının ardından yatırımlar devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünce Tunceli-Pertek karayolunda başlatılan çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor.Vali Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek yolunun Tunceli açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Tunceli'nin belki hayati yollarından biri olacak. Tunceli'den Elazığ'a 1,5 saatte gidiyoruz, bu yolun tamamlanması halinde bu süre yaklaşık 50 dakikaya düşmüş olacak" dedi.Mevcut yolun çok sağlıklı olmadığını dile getiren Kaymak, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından insanların hayatı büyük oranda kolaylaşmış olacak. Yolun, 2016'nın altıncı ayında tamamlanması planlanıyor. Çok büyük bir çalışma. 150 milyon liraya yakın bir para harcanacak" ifadelerini kullandı.- Tunceli- Pülümür yolu da projelendirildiYoldaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Pertek köprüsünün de yapılması gerektiğine dikkati çeken Kaymak, şöyle konuştu: "Köprünün de yapılmasıyla yolumuz 40 dakikaya düşmüş olacak. Tunceli-Pülümür yolu da projelendirilmiş, ihale onayı bekliyor. Karayollarından edindiğimiz bilgilere göre, onun da maliyeti yaklaşık 800 milyon civarında. Büyük işler bunlar. Bu yolun da çalışmalarının başlaması halinde Tunceli tam bir ulaşım aksı üzerinde bulunacak ve Tunceli'deki hareketlilik artacaktır. Bu hareket de Tunceli'nin ekonomisine, gelişimine katkı sunacaktır. Bundan dolayı gerçekten hükümetimize çok teşekkür ediyoruz." Vali Kaymak, amaçlarının terörle anılan Tunceli'yi bundan sonra ulaşımıyla ve gösterdiği gelişimle anılan bir il haline getirmek olduğunu söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Tarkan Altuntaş da yolun 3 şeritli olacağını ifade etti.Projenin Tunceli açısından önemine değinen Altuntaş, Tunceli-Elazığ güzergahının 65 kilometre kısalmasını sağlayacak yolun ülke ekonomisine de büyük kazançlar sağlayacağını dile getirdi.

150 Milyon Liralık Karayolu Yatırımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 150 Milyon Liralık Karayolu Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dersim: Bdp ve CHP sizin gibi kuzular olduğu müddetçe daha çok oradan vekil çıkarıp belideye alır, siz bu kafayla devam edin... 0 0 Yanıtla
  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement