15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü - Son Dakika
Yerel

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü

Etkinlik kapsamında görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıtıldı.

15.10.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediyesi tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla ilçedeki görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıtıldı.

Atatürk Parkı'nda görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıtan Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, engelli vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek ilçedeki tüm görme engellilere beyaz baston dağıttıklarını söyledi.

İlçede 140 görme engelli vatandaşın bulunduğunu dile getiren Kafaoğlu, "Görme Engelliler Balıkesir Şube Başkanımız Salih Mehmet Aslan bir ziyaretinde böyle bir talepte bulunmuştu. Bizde kendisinden ilçede kaç görme engelli vatandaşımız varsa hepsine birer tane alma sözü vermiştik. Şimdi huzurlarınızda sözümüzü yerine getiriyoruz. Bugün burada sembolik olarak gelen arkadaşlarımıza dağıtıyoruz ama hepsine birer adet beyaz baston hediye edeceğiz" diye konuştu.

Aslan ise beyaz bastonun kendileri için görmeyen gözleri olduğunu belirtti. Beyaz bastonu kullanmayı da bilmek gerektiğini ifade eden Aslan, "Beyaz baston vasıtasıyla önümüzde bir engel olup olmadığını anlıyoruz. Bastonun ucu yarım adım önümüzde gidiyor. Sağa sola hareket ettirerek etrafımızı kontrol ediyoruz. Basamak veya çukur olduğunda bunu anlayabiliyoruz. Ben başkanımızı bu güzel davranışından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kafaoğlu ve beraberindekiler gözlerini siyah bir bantla kapayıp beyaz bastonla yürüyüş yaptı. Kafaoğlu'nun koluna giren Aslan uygulamalı olarak beyaz bastonu nasıl kullanılacağını anlattı.

Ayrıca, küçük yaştaki görme engelli 4 çocuğa görme engelliler için yapılan tablet hediye edildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement