14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında ?emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenler Samsun ve Çorum'da anıldı.

14.08.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da geçen yıl, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükumetine yönelik darbe sonrası iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan Mısırlılara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Samsun ve Çorum'da anıldı.

Samsun'da, Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Konak Sineması önünde toplandı.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu, "Dünyan Mısır'da darbeci Sisi'nin Suriye'de cani Esed'in Gazze'de katil İsrail'in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredecek" dedi.

Zulüm kuşatmasının bitirilmesi çağrısında bulunan Güneysu, "Vahşet mühendislerinin 2013'ün 14 Ağustos'unda Mısır'da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin. Çocukları öldürülen anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine sen haddini bildireceksin" ifadesini kullandı.

Daha sonra Mecidiye Caddesi'nden Büyük Cami'ye kadar slogan atarak yürüyen gruptakiler, burada Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan gruptakiler daha sonra dağıldı.

Çorum

Çorum'da, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla başta Mısır, Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere çeşitli bölgelerdeki Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Genç-Memur-Sen Çorum Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanlara yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Slogan atılmayan anma etkinliğinde, katılımcılar ellerinde 14 Ağustos 2013'te Mısır'da yaşanan katliam sonrasında kaydedilmiş fotoğrafların yer aldığı, üzerinde "Unutma unutturma. Sen susarsan dünya susacak" ve "Unutma, unutturma. İnsanlık daha fazla ölmesin" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Genç-Memur-Sen Çorum Temsilcisi Fatih Çınar, Mısır'da yaşanan zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, yaşananların hafızalardan asla silinmeyeceğini belirtti.

Mısır'ın yanı sıra dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlara yönelik saldırılar yapıldığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Mısır'da, darbeci Sisi'nin, Suriye'de Esed'in, Gazze'de katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insanlığı katletmesinin karşısında sessiz kalamayacağız. Ey İnsanlık, ey ümmet artık ayağa kalk ve mazlumların çığlığına kulaklarını kapatanlara bütün gücünle seslen. Bütün zalimlere haykır. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız."

Basın açıklamasına katılanlara TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına sunulmak üzere hazırlanan dilekçelerden dağıtan sendika üyeleri, dilekçelerin doldurularak, ilgili makama gönderilmesini istedi.

Grup, daha sonra dağıldı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement