6 Ayda 129 Bin Lira HGS Cezası Gelen Sürücü: Tüylerim Diken Diken Oldu - Son Dakika
Güncel

6 Ayda 129 Bin Lira HGS Cezası Gelen Sürücü: Tüylerim Diken Diken Oldu

6 Ayda 129 Bin Lira HGS Cezası Gelen Sürücü: Tüylerim Diken Diken Oldu

6 ay boyunca HGS'yi kaçak kullandığı iddiasıyla kendisine 129 bin lira ceza kesilen iş kadını, kendini Binali Yıldırım'ın sözleriyle savunarak cezaya itiraz etti.

15.01.2016 17:32  Güncelleme: 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adına kayıtlı ticari aracın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 6 ay süresince Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlali yaptığı gerekçesiyle 129 bin 728 liralık idari para cezası kesilen iş kadını G.D., haksız olduğunu iddia ettiği cezanın iptali için Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine dava açtı.

G.D.'nin cezaya itiraz dilekçesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yakın tarihte HGS'lerle alakalı söylediği "plakaların yanlış okunabildiği, etiketlerde problem olabileceği" yönündeki sözlerine de yer verildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen G.D.'nin avukatı Ozan Kayahan, hazırladığı dava dilekçesini, ceza tebligatını gönderen Karayolları Genel Müdürlüğünün bulunduğu Ankara'daki nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletilmek üzere nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sundu.

6 AYDA 129 BİN CEZA GELDİ

Dava dilekçesinde, 2014 yılının son 6 aylık döneminde HGS noktasından yetersiz bakiye veya ücret ödemeden kaçak geçiş yapıldığı gerekçesiyle 129 bin 728 liralık ceza kesildiği belirtilerek, "Müvekkilim, olay tarihinde ilgili HGS noktasından kesinlikle kaçak geçiş yapmadı.

Aracın HGS kartında yeterli bakiye olmasına, ön ve arka plakaların okunaklı, açık olmasına ve yavaş bir şekilde o noktadan geçiş yapılmasına rağmen, birçok kez karşılaşıldığı üzere, HGS okuma cihazındaki teknik bir bozukluk ve yetersizlik nedeniyle hiçbir kusuru olmadığı halde, haksız bir şekilde kesilen para cezası, hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur" denildi.

"HGS CİHAZININ BOZUK OLMA İHTİMALİ VAR"

HGS cihazındaki bozukluğun, ceza yazan Karayolları Genel Müdürlüğünün gerekli ve yeterli bakımı yapmamasından kaynaklandığı öne sürülen dilekçede, "Bu durum gözardı edilerek, müvekkilime hiçbir suçu olmamasına rağmen para cezası kesilmiş olmasının hukuki, vicdani, idari ve insani hiçbir açıklaması bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

HGS'nin etiket sisteminde ve diğer unsurlarında bir hata olup olmadığının araştırılması talep edilen dilekçede, haksız ve hukuka aykırı biçimde yazıldığı iddia edilen 129 bin 728 liralık cezanın iptaline karar verilmesi de istendi.

BİNALİ YILDIRIM'IN SÖZLERİ İLE KENDİNİ SAVUNDU

Dava açmasının ardından basın mensuplarına, ceza makbuzunu gösteren ve açıklama yapan avukat Kayahan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yakın tarihte HGS'lerle alakalı, "plakaların yanlış okunabildiği, etiketlerde problem olabileceği ve bunların düzeltilebileceği" açıklaması yaptığını hatırlatarak, buna rağmen herhangi bir düzenleme yapılmadığını savundu.

"CEZAYI GÖRÜNCE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

Müvekkiline gelen cezanın "rekor bir ceza" olduğunu belirten Kayahan, "Müvekkilim, itiraz için kimseye ulaşamadı. Biz, bu konuyu araştırmaya başladığımızda kendi çevremizden de birçok fahiş HGS cezasının olduğunu, birçok vatandaşa 3-5 bin lira gibi cezalar geldiğini öğrendik. 129 bin lirayı görünce insanın tüyleri diken diken oluyor. Bu para, ortalama bir ev parası neredeyse" ifadesini kullandı. Avukat Kayahan, vatandaşlara en küçük haksız cezada dahi dava açarak itirazda bulunmalarını önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6 Ayda 129 Bin Lira HGS Cezası Gelen Sürücü: Tüylerim Diken Diken Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SON: akpenin politikası olmuş. haklıysan takip adersen ödemessin takip etmessen ödersin. bu olay sadece hgs de değil paralı bütün kurumlarda var 0 0 Yanıtla
  • Soyulacak kaz: Bu hafta 2 kere köprüden geçiş Yaptım 2 sinede de 32 tl. Bakiyem olmasına rağmen geçiş esnasında ekranda kaçak geçiş 53 tl yazdı. Milleti soymanın yeni yolu bunu acaba 0 0 Yanıtla

Advertisement