12. Etürkiye (Etr) Ödülleri TBMM'de Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

12. Etürkiye (Etr) Ödülleri TBMM'de Sahiplerini Buldu

12. Etürkiye (Etr) Ödülleri TBMM\'de Sahiplerini Buldu

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen "12. eTürkiye (eTR) Ödülleri" TBMM’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

15.01.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen "12. eTürkiye (eTR) Ödülleri" TBMM'de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

eTR ödülleriyle ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenip özendirilmesi ve bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşması hedefleniyor.

TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "12. eTürkiye (eTR) Ödülleri" toplantısına TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Argat, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ile çok sayıda davetli katıldı. 6 kategoride yarışan ve finale kalan 20 kamu ve kurum jürinin oylamasıyla birincileri belli oldu.

ESİN GÜRAL ARAT: "ÇALIŞMALARIMIZIN SAHİPLENİLMESİ GURUR VERİCİ"

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Süel, "Üllkemizin bilgi toplumuna dönüşümünün hızlandırılması amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen 'eTR Ödülleri'nin bu yıl ana destekçisi olmaktan dolayı Vodafone Ailesi adına büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Çünkü kamu ve yerel yönetimlerde örnek uygulamalara dikkat çeken, yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıtaneTR Ödülleri ülkemizin dijital dönüşümünde önemli bir yol gösterici. Ülkemizin kalkınmasında rol oynayacak, vatandaş memnuniyetini, ekonomik verimliliği ve global rekabetçiliğimizi artıracak dijital çözümlerin geliştirilmesi ve desteklenmesine biz de çok önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Argat, bu çalışmaları büyük bir heyecanla bilgi toplumuna katkıda bulunmak üzere sürdürdüklerini belirterek, "Çalışmalarımızın bugün devletin en üst kademeleri tarafından sahiplenilen bir etkinlik olması bizler için gurur vericidir" diye konuştu.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaş da "2 yıldır el ele yürüdüğümüz TÜSİAD'la birlikte verdiğimiz bu ödüller bir özel sektör ve sivil toplum örgütünün devlet nezdindeki tek ödül mekanizmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından, "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler", "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" ve "Yerel Yönetimler" kategorilerinde finale kalan 20 projeden kazananlar, jürinin yaptığı elektronik oylama ile belirlendi.

12. eTR ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler'de, "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler" kategorisinde, "Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü - Mobil Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler" kategorisinde, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Çevrimiçi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetim Sistemi", "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" kategorisinde ise "İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - E-Otoban" projeleri ödül kazandı.

"Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler"de ise Büyük Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, "İETT İşletme Genel Müdürlüğü- İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi", Orta Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, "Şahinbey Belediyesi - Açık Veri Portalı", Küçük Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, "Seferihisar Belediyesi - Seferikart Uygulaması" projeleri ödüle layık görüldü.

Bu kategorilerin dışında, eDevlet uygulamaları ile örnek olan veya örnek teşkil edebilecek uygulamalardan olanlara verilen "eTR Yürütme Kurulu Özel Ödülü"ne "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalıma Genel Müdürlüğü - e-Sendika" projesi, "Vodafone Özel Ödülü"ne ise "İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü - 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi" layık görüldü.

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve önceki yıllarda eTR ödülü almış projelerin gelişimlerinin takip edilmesi ve projelerin kazanımlarının değerlendirilmesi kapsamında TÜSİAD-TBV eTR Yürütme Kurulu tarafından verilen "En İyi Gelişim Gösteren Proje" ödülüne "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü - Orman Yangın Erken Uyarı Sistemi (OYEUS)" projesi ile sahip oldu.

"Selçuklu Belediyesi - e-Doğrudan Temin(e-DT)" ve "Süleymanpaşa Belediyesi - MobilCep Başkan Uygulaması" projeleriyle finale kalmıştı. Finale kalma başarısı gösteren iki belediye adına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12. Etürkiye (Etr) Ödülleri TBMM'de Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:59 Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı adayı Belgin İba, Edirne Belediyesi müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ayrıca çiftin nikah merasimine katılan İba, genç çifte mutluluk diledi. CHP adayı Filiz Gencan Akın ise basın mensuplarıyla buluşarak soruları yanıtladı ve vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi ise sosyal medya aracılığıyla projelerini vatandaşlara anlattı ve gençlere müzik ve video dünyasına adım atmaları için fırsat vereceklerini söyledi.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı
    16:57 Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı

    Kayseri'de polis, kumar oynatıldığını tespit ettiği 4 iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda 24 kişiye işlem yapıldı. 4 kişiye adli, 20 kişiye idari işlem uygulandı ve 124 bin 900 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, kumar masalarında kullanılan 420 pul ve 300 lira da el konuldu. Ruhsatsız faaliyet gösteren bir mekan ise süresiz kapatıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.


Advertisement