12. Cinevana Uluslararası Film Festivali Beyoğlu'nda Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Cinevana Uluslararası Film Festivali Beyoğlu'nda Başlıyor

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Cinevana Uluslararası Film Festivali törenle başladı.

22.01.2016 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Cinevana Uluslararası Film Festivali törenle başladı.

Türkiye'de ilk defa 22- 26 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Cinevana Film Festivali düzenlenen törenle başladı. Daha önce Hollywood, New York, Londra, Paris gibi 11 farklı dünya şehrinde gerçekleşmiş olan Cinevana Uluslararası Film Festivali bu yıl 12. kez İstanbul'da düzenlenecek.

Pera Palas Hotel'de düzenlenen açılış törenine festivalin ev sahipliğini yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Cinevana Kurucusu Jeffry Lynn McGory ile birçok oyuncu, yönetmen ve sinemasever katıldı.

Kokteylin ardından açılış töreni dünyaca ünlü Türk perküsyon sanatçısı Burhan Öçal'ın kısa bir dinletisiyle başladı. Gecenin sunuculuğunu ise oyuncu Alper Saldıran yaptı.

Burada kısa bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, işi yapanlar, işi öğretenler ve işi öğrenenleri aynı projede buluşturmanın belediye olarak en önemli hedefleri olduğunu söyleyerek, "Cinevana'yı bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimiz fırsatlardan biri olarak gördük. Sinemanın geleceği ve geleceğin sinemacılarına hizmet edecek böyle projelerle kendimizi mutlu hissedecektik. Festivalin kültür sanat endüstrisinin lokomotifi olan sinema endüstrisine katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

"İYİ Kİ SİNEMA VAR"

Konuşmasında festivale olan ilgiye dikkat çeken Demircan, "75 ülkeden, hepsi birbirinden değerli onlarca eser festivale katılmak üzere Cinevana İstanbul'a aktı. Festivalin önemli tarafı gezgin karakteri. Çünkü Beyoğlu'nda sahip olduğumuz çok kültürlü yaşam bir boyutuyla gezginlerin eseridir. Dünyanın göstermiş olduğu bütün gelişmelerinde gezginler eliyle gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Yolu Hollywood, Londra, Roma, Amsterdam'dan geçen Cinevana o şehirlerden topladıklarını bugün Beyoğlu'na getirdi. Cinevana İstanbul'un iyi yönetmenler, iyi senaristler, iyi oyuncular, iyi sinema emekçileri ve iyi filmlere hizmet ederek sinema için daha görkemli bir gelecek hazırlaması hepimizin ortak amacı. İyi ki varsınızı, iyi ki sinema var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından festivale katılan 10 film yönetmenine plaket takdim edildi. 40'a yakın filmin gösterileceği sinema festivali Atlas sinemasında sinemaseverlerle buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat 12. Cinevana Uluslararası Film Festivali Beyoğlu'nda Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement