12 Bin Kişi Gemi Yolculuğu Yaptı - Son Dakika
Yerel

12 Bin Kişi Gemi Yolculuğu Yaptı

12 Bin Kişi Gemi Yolculuğu Yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz başlattığı Foça’ya hafta sonu gemi seferleri büyük ilgi gördü.

06.11.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yaz başlattığı Foça'ya hafta sonu gemi seferleri büyük ilgi gördü. 1 Ağustos'ta gerçekleşen ilk seferin ardından sadece üç ayda 12 bin kişi Foça-İzmir arasında gemi yolculuğu yaptı. Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte seferlere ara verilirken, önümüzdeki yaz yeni ilçelerin de İZDENİZ'in rotasına dahil olması bekleniyor.

Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımını her gün biraz daha geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, iç körfez seferlerini dış körfeze de taşıyarak yeni bir dönem başlattı. İlk sefer, 1 Ağustos'ta Foça ilçesine gerçekleştirildi. Foça Belediyesi'ne ait iskeleyi yeni gemilere uygun hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu tatilini bu ilçede geçirmek isteyen İzmirliler için cumartesi ve pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenledi. 25 Ekim Pazar günü yaz sezonunun son seferi gerçekleştirildi. Foça-İzmir arasındaki gemi seferlerinde yaklaşık 12 bin İzmirli seyahat etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu uygulaması vatandaşlardan tam not aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2016 yazı başından itibaren Foça seferlerine tekrar başlayacak.

SIRADA MORDOĞAN VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun'a da deniz ulaşımı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mordoğan İskelesi'nin yapım ihalesine çıkıldı. Diğer ilçelerde iskele inşası için ihale çalışmaları yapılıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12 Bin Kişi Gemi Yolculuğu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement