112 Hattını Meşgul Etmeyin, Hatta Duran Senin Ailenden Biri Olabilir! - Son Dakika
Yerel

112 Hattını Meşgul Etmeyin, Hatta Duran Senin Ailenden Biri Olabilir!

112 Hattını Meşgul Etmeyin, Hatta Duran Senin Ailenden Biri Olabilir!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, 2-10 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Şeyh Said Meydanı'na stant kurarak, broşür dağıttı.

05.05.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, 2–10 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Şeyh Said Meydanı'na stant kurdu. Burada ilk yardımın önemi ve acil müdahale üzerine uygulamalı eğitim veren ekipler, broşür de dağıttı.

İlk Yardım Ekipleri, özellikle yol vererek veya 112 acil servis hattının meşgul edilmeyerek hayat kurtarılabileceği bilgilerini paylaştı. Ekipler, acil servisin, ambulansın nasıl çağrılacağını, adresin nasıl verilmesi gerektiğini, ambulans ve sağlık ekibi gelene kadar yapılması gerekenler ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında vatandaşlara bilgiler aktararak, "Özellikle yollarda araçların ambulanslara yol vermesi ve telefon hatlarının meşgul edilmemesi gerekiyor. Çünkü o esnada ambulanstaki senin ailenden biri olabilir ve hatta bekleyende yine ailenden biri olabilir" dediler.

Bu bilgilerin kimi zaman hayat kurtarmaya yeteceğini anlatan 112 acil kurtarma personelleri, insan hayatının çok basit olmasına rağmen zamanında yapılmayanlar nedeniyle tehlikeye girdiğini dile getirdiler. Ekipler, hafta boyunca bilgi vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 112 Hattını Meşgul Etmeyin, Hatta Duran Senin Ailenden Biri Olabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement