11. Geleneksel Omek Sergisi" - Son Dakika
Yerel

11. Geleneksel Omek Sergisi"

11. Geleneksel Omek Sergisi"

Odunpazarı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Odunpazarı Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) tarafından düzenlenen "11. Geleneksel OMEK Sergisi" açıldı.

24.06.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Odunpazarı Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) tarafından düzenlenen "11. Geleneksel OMEK Sergisi" açıldı.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen serginin açılış töreninde, kadınlara iş bulmasını sağlayacak çalışmalarında yapılması gerektiğini söyledi.

Kadınların üretiği el sanatlarının tamamının satın alınmasının planlandığını belirten Kurt, "Yaptığınız el sanatlarının tamamını alacağız. İnşallah o programı hayata geçirirsek, evde yaptığınız ürünlerin tamamı ekonomik olarak size dönecektir. Bu konuda çalışmalarımızı başlattık. Kısa süre içerisinde Avrupa Birliği fonundan kredi bekliyoruz. Oda gelirse farklı bir uygulama sergileyeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Selim Parlar ise 5 binden fazla kursiyerin değişik branşlarda eğitim aldığını kaydetti.

Halk Eğitim Müdürülüğü tarafından açılan kursların da olduğunu aktaran Parlar, "Bu kurslarda da 12 bin vatandaşımız hizmet aldı. Belediye Başkanımıza bu iş birliğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kurt ve Parlar serginin açılışını yaparak, ürünlerin bulunduğu alanı gezdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement