11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'de Açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aktif siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin, "Bakın arkadaşlarımız bizim devrettiğimiz sorumlulukları en güzel şekilde üstlendiler.

25.02.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aktif siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin, "Bakın arkadaşlarımız bizim devrettiğimiz sorumlulukları en güzel şekilde üstlendiler. Arkadaşlarımın başarısıyla ben de mutlu olurum, onları hep desteklerim" dedi.

Gül, bir süre önce Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çolakbayrakdar'ı ziyaret etti.

Çolakbayrakdar'ın uzun yıllardır parti teşkilatlarında, belediye meclislerinde görev yaptığını, bundan sonra da belediye başkanı olarak hizmetlerine devam edeceğini belirten Gül, şunları söyledi:

"Bir şehirde bu kadar önemli değişiklikler olurken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocasinan Belediye Başkanlığı değişirken, şehirde yapısal değişiklikler olurken, kararlar alınırken bütün bunların arkadaşlarımızın kendi aralarında nezaket içinde kararlar vererek bir neticeye varmaları ve yeni düzeni bu şekilde kurmaları her türlü tebriğin üzerindedir. Birçok şehre, birçok organizasyona, birçok kuruma örnek olacak bir davranıştır. Bundan dolayı bütün arkadaşlarımı, hemşehrilerimi tebrik etmek istiyorum. Ahmet Çolakbayrakdar arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Bekir Bey'den, Mustafa Bey'den nasıl devraldılarsa huzurlu, başarılı çalışmaları aynı şekilde devam ettirecektir. Mehmet Bey'in de (Özhaseki) Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Melikgazi Belediyesinden başlayan çalışmaları, Kayseri'nin şeklini değiştirmiştir, Kayseri'ye en büyük hizmetleri yapan siyasetçilerden biri olmuştur. Bundan sonra da inşallah siyasette artık çok daha önemli işler yapacaktır."

Gül, Malatya'da iki askeri uçağın düşmesine ilişkin olarak da şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.

Olayda 4 pilotun şehit olmasının önemli, büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Gül, "Ama bir kaza olduğu için elde olmayan bir sebep. Biraz önce Genelkurmay Başkanımızı, Hava Kuvvetleri Komutanımızı arayıp, başsağlığı dileklerimi ilettim. Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine de sabır diliyorum" dedi.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki'ye milletvekili seçilmesi halinde bakanlık verilip verilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Gül "siyasetin de kendisine yakışanı" olduğunu dile getirdi.

Gül, Özhaseki'nin Kayseri'ye çok büyük hizmetler yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Herkesin arzusu artık onun Ankara'ya gitmesiydi. Daha önce de adaylığı söz konusuyken biz kendi aramızda konuşmuştuk, Sayın Başbakan, ben, hep beraber, bu dönem durmasını, gelecek dönem gelmesini. Neticede gördüğünüz gibi böyle bir söz unutulmadı, bu çok önemli. Bu işler ön şartla olmaz. Yeni hükümetler kurulurken seçim neticeleri ortaya çıkacaktır. Bütün bunlar sonranın işidir. O zaman muhakkak ki hükümeti kuracak başbakan bunları en iyi şekilde değerlendirecektir. Şüphesiz ki Kayseri gibi önemli bir şehir, her zaman Ankara'da temsil edilir, tabi ki temsil edilmesini de arzu ederiz ama bu işlerde ön şart olmaz siyasetin doğası gereği."

Abdullah Gül, bir gazetecinin "Aktif siyasete dönecek misiniz, bu konudaki düşüncenizde bir değişiklik oldu mu" diye sorması üzerine de "Bakın arkadaşlarımız bizim devrettiğimiz sorumlulukları en güzel şekilde üstlendiler. Arkadaşlarımın başarısıyla ben de mutlu olurum, onları hep desteklerim" ifadesini kullandı.

Çolakbayrakdar, Gül'e bezemeli sürahi hediye etti.

Ziyaretler

Gül, daha sonra Mehmet Özhaseki'nin istifası nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Gül, basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü üyeleriyle de görüştü.

Sabah saatlerinde de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi'nde tedavi gören bir yakınını ziyaret eden Gül, hasta yakınlarının ricası üzerine, çocuk hastanesine geçerek tedavi gören çocuklara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gül, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde tedavi gören babası Ahmet Hamdi Gül ile de görüşerek, doktorlardan babasının tedavisiyle ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement