Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2015 15:08  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurt, mesajında, halkın çıkarlarını savunan, onları bilgilendiren ve önemli konularda kamuoyu oluşturan bağımsız ve güçlü basının, demokrasi için yaşamsal öneme sahip olduğunu kaydetti.

Basın emekçilerinin görevlerini yerine getirirken öğretici, gerçekçi, nesnel, yansız, farklı düşünce ve görüşlere yer vererek, demokrasinin çoğulculuk ve çok seslilik ilkelerinin yaşama geçmesine büyük katkı sağladıklarını aktaran Kurt, şunları ifade etti:

"Bu anlamda toplum adına hayati görevler üstlenen basın emekçilerinin her türlü baskıdan etkilenmeden görev yapmasını sağlayacak çalışma ortamı sağlanmalıdır. Sosyal demokrasinin bir gereği olan sendikal haklar ve düzenlemelerle basın emekçilerinin karşılaştıkları güçlükler azaltılmalı, verimli çalışma ortamına zemin hazırlanmalıdır. Türkiye'nin kimliğini ve öz değerlerini yitirmeden gelişimini sürdürmesinde basınımızın rolü çok büyüktür. Basın, özgürlüklerin geliştirilmesi, uzlaşma ve barış kültürünün oluşturulması, şeffaf yönetim anlayışının yerleşmesi, demokrasinin gelişmesi, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanması ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla korunması konusunda etkin bir güçtür." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement