Devlet 10 Hidroelektrik Santrali Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Devlet 10 Hidroelektrik Santrali Satıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 10 hidroelektrik santralinin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirilmesine yönelik ihale açtı.

29.07.2015 09:04  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre Karacaören 1 ve 2, Kepez 2 ve Manavgat, Fethiye, Kadıncık 1 ve 2, Doğakent, Kürtün ve Torul hidroelektrik santralleri işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

İŞTE SATILACAK TESİSLER

Birinci grup Karacaören 1 ve 2 HES'leri için 25 milyon TL, ikinci grup Kepez 2 ve Manavgat HES'leri için 20 milyon TL, üçüncü grup Fethiye HES için 10 milyon TL, dördüncü grup Kadıncık 1 ve 2 HES'leri için 30 milyon TL, beşinci grup Doğakent, Kürtün ve Torul HES'leri için ise 50 milyon TL geçici teminat bedeli öngörülüyor.

İHALE TARİHİ

Birinci grup HES için 27 Ekim, ikinci grup HES için 14 Ekim, üçüncü grup HES için 5 Ekim, dördüncü grup HES için 10 Kasım, beşinci grup HES için de 20 Kasım'a kadar teklif verilebilecek.

TOPTAN SATIŞ

İhale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek. Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecekler.

Devlet 10 Hidroelektrik Santrali Satıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Devlet 10 Hidroelektrik Santrali Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Pazifist: Savaş bahane edıp altan götürecek akp siz daha uyuyun 16 3 Yanıtla
  • Kemal: Hukumetin sattigi 13 yilda Chp zamaninda 1 gunde satti 1923 Unutma 4 13 Yanıtla
  • Hayri: Satmadiginiz ne kaldi akp liler 11 4 Yanıtla
  • fevzi cakmak: Satacak hersey bittiginde satacak tek biseyiniz kalir onuda satarsiniz anlayan anladi 9 2 Yanıtla
  • dinleyin: dinleyin ey aptaloğulları... devletin elinde olan herşeyde zarardan başka ne var. sadece sol düşünücem diyen andavallar sizin dinozorluk çağınız 65 milyon yıl önce bitti. hala dinozor kafasıyla memlekete zarardan başka bişey değilsiniz. bu özelleştirmelere hayır diyenlerin kim olduğuna bakınca devlette yata yata maaş alma derdinde olan tipler olduğunu görürsünüz. sülükler sizi. bu millet yeteri kadar sülük besledi. 1 9 Yanıtla
  • osman6161: 70 yilda yapilanlar satildi hala borc var dahada cok simdi,hala issizlik,hala mazot 4 tl,hala taseron 955 tl aliyor,hala emekli ac,hala vatandas 2. iste calisiyor,hala döviz zirvede DEGISENMI BAKIN;bilalin,recepin,sümeyye ve emine nin,bakanlarin ve cocuklarin mal varligini fazla degil 10 yil öncesine göre kiyaslayin eger azcik allah korkusu olan o müthis farki görür görmeyenler icin hakkimi asla helal etmiyorum hem oy atanlara hemde varligi 100 kat artana. 10 0 Yanıtla
  • tolga6161: dünyada artik enerji santrallarini satan birkac ülkeden birisi olduk yarin bir olaganüstü durumda salteri indirdimi is bitik.artik satilacak ne kaldi bilmiyom iyi bildigim su var 13 yilda ülkenin bütün kazanimlari satildi.sonucmu;recep ve cocuklari ile bakan ve bakan cocuklari müthis zirve yapti.bursla zar zor okuyan bilal oglan 6 senede uluslararasi armatör en iyi bilinen bu. 8 1 Yanıtla
  • fevzi cakmak: Satarim onuda satarim bunuda satarim size ney bana hepsi babamdan miras kaldi 10 liralik mali yandasima 2 liraya satarim ben komisyonuma bakarim sizemi soracam 6 1 Yanıtla
  • türkmeneli: 70 yilda yapilanlari satan AKP; bunlar bitince neyinizi satacaksiniz merak ediyom. 6 0 Yanıtla
  • .: AKaP her zaman satacak bişey buluyor olmadı kendi ....... Satarlar 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement