10 Aylık Aleksa Annesinin Sütü ve Tükürüğüyle Hayatta Kaldı - Son Dakika
Güncel

10 Aylık Aleksa Annesinin Sütü ve Tükürüğüyle Hayatta Kaldı

10 Aylık Aleksa Annesinin Sütü ve Tükürüğüyle Hayatta Kaldı

Şengal'deki İŞİD teröründen dağa kaçan ailelerin bebekleri açlık ve susuzluktan bir bir ölürken, 10 aylık Aleksa, annesinin müthiş fedakârlığıyla hayatta kalmayı başardı.

02.09.2014 09:44  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyayı yasa boğan Irak'ın Şengal bölgesinden İŞİD teröründen dolayı dağa kaçarak kurtulmayı başaran Şengalliler, bu kez dağda sıcaklık, açlık ve susuzluk ile boğuştu. Belli bir yaş grubu, PYD ve Peşmerge güçlerinin kendilerine yardım getirdiği ana kadar buna direnç gösterirken, özellikle 0-5 yaş aralığındaki çocuklardan 60-70 kadarı yaşamını yitirdi.

İŞİD terör örgütünün elinden, eşi ve 10 aylık minik kızı Aleksa ile dağa kaçarak kurtulanlar arasında olan Şengalli İvelina İsmindeki (24) kadın, müthiş bir annelik örneği göstererek 10 aylık minik kızı Aleksa'nın hayatını kurtardı.
Genç kadın sıcak hava bir yana susuzluk ve açlıktan insanların kuruduğu bir ortamda, kendinden çok minik bebeği Aleksa'yı düşündü. Üç gün boyunca kendisi yemeden içmeden sütünü bebeğine veren anne, sütü bitince, tükürük ile minik Aleksa'yı besledi. Bu sayede bebeğine açlık ve susuzluğu hissettirmeyen ancak kendisi tükenen fedakâr anne, dağdaki 3 günün sonunda kendilerine su ve yiyecek getiren PYD ve Peşmerge güçleri sayesinde kurtuldu.

PYD'nin Şengal dağı çevresindeki İŞİD terörünü püskürterek Rojava yönüne açtığı koridordan önce Rojava'ya oradan da Türkiye'ye gelen genç kadın ve ailesi, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesindeki Sümer Park Ortak yaşam alanında Ezidiler için hazırlanan barınma yerine geldi. İveline ve ailesi 15-20 günden bu yana burada kaldıklarını dile getirdiler.

Genç kadın, bu davranışıyla şimdiden Ezidi kadınları içinde kahraman oldu. Kendisini tebrik eden Ezidi kadınları, genç kadının bebeğinin kurtuluşu için gösterdiği büyük fedakârlık ve sabır karşısında hayran olduklarını dile getirdiler. Diyarbakır'da Sümer Park'taki barınma yerindeki Ezidilerin maskotu olan 10 aylık Aleksa'nın gelir gelmez yapılan ilk muayenelerinde bebeğin, su kaybı yaşadığı ancak bunun serum ve süt takviyesiyle giderildiği öğrenildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 10 Aylık Aleksa Annesinin Sütü ve Tükürüğüyle Hayatta Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement