10. Askon Basın Ödül Töreni" - Son Dakika
Ekonomi

10. Askon Basın Ödül Töreni"

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, "Gerek üretici gerek basın camiası olarak ilişkileri doğru kurarsak, çok farklı bir Türkiye'yi ortaya çıkaracağız. Türkiye için Türkiye'de üretirken, aynı zamanda dünya için Türkiye'de üretiyoruz" dedi.

13.01.2016 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, "Gerek üretici gerek basın camiası olarak ilişkileri doğru kurarsak, çok farklı bir Türkiye'yi ortaya çıkaracağız. Türkiye için Türkiye'de üretirken, aynı zamanda dünya için Türkiye'de üretiyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla Yeşilköy'deki Wow Otel'de gerçekleştirilen ödül töreninde, "10. ASKON Basın Ödülleri" sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan ASKON Başkanı Koca, eğer ihracatı doğru yaparak Türkiye'ye katma değer sağlayabilirlerse ve "gri noktalara" dokunabilirlerse 2023 yılında çok farklı bir Türkiye'yi hep birlikte organize edebileceklerini anlatarak, "Yeter ki biz ASKON olarak üretimden gelen gücümüzü istihdamla birleştirip, ihracatımızla birlikte çok farklı bir Türkiye'yi kucaklayalım" ifadesini kullandı. Bunun yolunun, iletişimden geçtiğine işaret eden Koca, burada basının ciddi bir emek ve ter akıttığını dile getirdi.

Koca, aynı tavanın balıkları olarak iyi anlaşmak gerektiğine dikkati çekerek, "Gerek üretici gerek basın camiası olarak ilişkileri doğru kurarsak, çok farklı bir Türkiye'yi ortaya çıkaracağız. Türkiye için Türkiye'de üretirken, aynı zamanda dünya için Türkiye'de üretiyoruz. Türkiye'de üretim demek, insanımızın refah ve mutluluğu demektir. Bu ülkede birileri bozar, ASKON üyesi yapar. Bu ülkede birileri fitne çıkarır ama ASKON üyesi düzeltir. İstihdama, üretime ve ihracata olabildiğince katma değer sağlar. Biz yüzde 4-5'lerdeki büyümeyle yetinmiyoruz. Bizim insan ve üretim gücümüz var. Bunu iyi kullanmalıyız. Bizim mazeret üretme derdimiz olmamalı. Yatan aslan değil, gezen aslan olacağız. Üretimden gelen gücümüzü istihdamla birleştirerek, hükümetimizle doğru köprüler oluşturmak suretiyle ülkemize katma değer sağlıyoruz" diye konuştu.

- Anadolu Ajansı'na ödül

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, "En İyi Ekonomi-Finans Ajans Haberciliği" dalında Anadolu Ajansı ödüle layık görüldü. Anadolu Ajansı Ekonomi ve Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız, ödülü Ekonomi Bakanı Elitaş'tan aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın layık görüldüğü "Onur Ödülü" ise Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran'a verildi.

Ödüle değer bulunan diğer köşe yazarı, yayın, gazete ve TV programları ise şöyle sıralandı:

"Yılın En İyi Ekonomi Gazetesi dalında Dünya Gazetesi, Milli İradeye Duyarlı Yayınları Dolayısıyla En Sağduyulu Gazete dalında Star Gazetesi, En İyi Çıkış Yapan Haber Kanalı dalında Ülke TV, Öngörülü Yazıları Dolayısıyla En İyi Köşe Yazarı dalında Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, En İyi Çıkış Yapan Ekonomi Dergisi Derin Ekonomi, En İyi Çıkış Yapan Gazete dalında Güneş Gazetesi, En İyi Analiz-Yorum Programı dalında TRT'den Enine Boyuna Programı, En İyi Medya Grubu dalında Turkuvaz Medya Grubu, En İyi İnternet Sitesi dalında Haber7.com, Yılın En İyi Ekonomi Televizyon dalında Bloomberght TV, En İyi Ekonomi Programı dalında "24 E Programı", Toplum Sağlığı Konusundaki Yazıları Dolayısıyla En İyi Köşe Yazarı Sabah Gazetesi Köşe Yazarı İlker Erdoğan, En İyi Yerel Yönetim Medyası İBB Medya AŞ, En İyi Kitap Yazarı dalında "Sürdürülebilir Geleceğe Mektuplar" kitabının yazarı Dursun Ali Yaz."

Ayrıca, programa desteklerinden dolayı UBM İCC Fuarcılık Genel Müdürü Erdal Baykara ve İDTM Genel Müdürü Rüştü Argıt'a da ödül verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 10. Askon Basın Ödül Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement