1 Mayıs Komitesi'nden Taksim Çağrısı - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Komitesi'nden Taksim Çağrısı

DİSK, KESK, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Taksim'in, 1 Mayıs kutlamalarına açılması çağrısında bulundu.

25.04.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK, KESK, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Taksim'in, 1 Mayıs kutlamalarına açılması çağrısında bulundu.

"1 Mayıs işçinin bayramıdır", "Taksim 1 Mayıs'ta halka açılacak" şeklinde sloganlar atarak pankart açan sendika ve birlik üyelerinden oluşan grup, Bekar Sokak'tan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Polis ekipleri bu sırada grubun Taksim Meydanı'na çıkmasına engel olmak için barikat kurdu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, konsolosluk önünde grup adına yaptığı basın açıklamasında, ulusal ve uluslararası mahkeme kararlarına rağmen 1 Mayıs meydanının bir kez daha yasaklanmak istediğini dile getirerek, "Geçtiğimiz yıllarda, 2013'te ve 2014'te 1 Mayıs ile ilgili AİHM kararına uymayanlar, şimdi de iç hukukta alınan mahkeme kararlarını yok sayıyor. Hükümet, kendi yaptığı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na uymuyor. 1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak, bu yağma, talan ve ölüm düzeninin gayrimeşruluğunun ilanıdır" diye konuştu.

Demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış özlemlerini Türkiye'nin dört bir yanında 1 Mayıs alanlarında haykıracaklarını dile getiren Çerkezoğlu "1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak, halkın iradesine ve mahkeme kararlarına rağmen bir gecede binlerce zeytin ağacını kesmek, ormanlarımızı yok etmek, derelerimizi kelepçelemektir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Komitesi'nden Taksim Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement