1 Mayıs İşçi Bayramı - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs İşçi Bayramı

1 Mayıs İşçi Bayramı

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

01.05.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Aksakal, HAK-İŞ Konfederasyonu üyelerinin yerel bazda Kayseri'de, 1 Mayıs'ın kutlandığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ülkemizin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, engellileri ve sivil toplum örgütleri olarak, tüm dünya emekçilerinin dayanışma içinde 1 Mayıs'ta alanlarda olduğunu biliyoruz. Sosyal barış, sosyal Adalet, eşitlik, insan onuruna yaraşır iş ve yaşam, sendikal hak ve özgürlük taleplerimiz için 1 Mayıs 2014'de Kayseri başta olmak üzere tüm Türkiye'de alanlardayız. Taşeronlaşmaya 'hayır 'diyoruz, Modern kölelik haline gelen Taşeronlaşma sorununun çözülmesi için alanlardayız. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için alanlardayız. Kamuya Kadrolu İşçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesi için, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için alanlardayız. Ücretlerden kesilen ağır vergilere hayır dediğimiz için alanlardayız. Kayıt dışı çalışmanın sonlanması için, sendikalara üye olan işçilerin işten atılmaması için alanlardayız."

Aksakal, sendika olarak çalışma hayatındaki isteklerini şöyle sıraladı:

"Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, İşsizlikle etkin mücadele istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit İşe, Eşit Ücret istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu'nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Özelleştirmelerle sosyal yıkımların yaşanmamasını istiyoruz.Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınmasını istiyoruz. Doğal yaşam ve ekolojik çevrenin korunmasını istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini, Asgari Gelir Desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz 1 Mayıs'ın gerçek anlamda kutlanması çalışma hayatındaki olumsuzlukların aşılmasıyla sağlanabilir"

Aksakal, tüm işçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutlayarak, kutlama törenlerinin demokratik ortamda amacına uygun şekilde yapılmasının da önemine değindi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs İşçi Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement