1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü\'ne Doğru

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu İstasyon Meydanı'nda deklare edeceğiz"

19.04.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu İstasyon Meydanında deklare edeceklerini bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, SGK, kamu çalışanları ve çalışma hayatındaki sorunları içeren tasarı taslağıyla ilgili haklı taleplerine acil çözüm beklediklerini ve bahane istemediklerini belirtti.

Kadroya geçirilen iş ve meslek danışmanlarının maaş mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine işaret eden Gündoğdu, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesinin devletin borcu olduğunu savundu.

Gündoğdu, 4/C'li personele kadro verilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Akademisyenlere akademik zam da ivedi talebimizdir. Öte yandan kadın istihdamı artırılması konusunda tüm taraflar bir araya gelerek detaylı çalışma yapılmalıdır. KİT'lerdeki sözleşmeli personelin yıllık izinleri bir sonraki yıla devredilmeli, yurt dışı 4/B'li sözleşmeli personel kadroya alınmalı ve aile yardımı verilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Taleplerimizi Diyarbakır'da haykıracağız"

Bazı konfederasyonların 1 Mayıs kutlamaları için Taksim ısrarları konusuna da değinen Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ta Taksim'i değil sorunlarımızı konuşup, çözüm önerilerimizi sunmalıyız. Taksim'e kutsallık yüklenmesin. Mekanın değil söylenecek sözün içeriği önemli. Sözde ağaç severler Taksim'de kaos arayışı içerisindeler aynı Gezi olayları gibi. 1 Mayıs'ta kazandıklarımızı kutlayıp, yeni hak taleplerimizi Diyarbakır'da haykıracağız. Küresel adalet, insan hakları, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs'ta Diyarbakır'dayız. Çözüm süreci en fazla silah tüccarlarını ve siyonizmi rahatsız etti. Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonu çözüm sürecini de hedef aldı. Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu İstasyon Meydanı'nda deklare edeceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement