1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

Taksim Dayanışması sözcüsü Atlar: "Taksim'de, 2010, 2011, 2012 yıllarındaki gibi coşkulu ve barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz"

18.04.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Dayanışması sözcüsü Akif Burak Atlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak istediklerini söyledi.

Atlar, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde düzenlenen toplantıda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim'de yapılmasına izin verilmemesini eleştirdi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun kutlama alanı olarak Yenikapı'yı adres gösterdiğini hatırlatan Atlar, "Defalarca söyledik. Yine tekrar ediyoruz. Taksim başta olmak üzere tüm meydanlar, sokaklar, kamusal alanlar, herkesin ortak değeri ve ortak yaşam alanıdır" dedi.

Kültür ve tarihin, insanların birarada yaşayabilme umudu olduğunu ifade eden Atlar, şöyle devam etti:

"Bizler en demokratik hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı mücadele ve alın teri ile kazandığımız Taksim'de, 2010, 2011, 2012 yıllarındaki gibi coşkulu ve barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz. Sorunlarımızı, taleplerimizi, umutlarımızı, bu kentin meydanında haykırmak, otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak kendi yaşamımıza ve yaşadığımız mekanlara dair söz hakkımızı istiyoruz."

Atlar, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement