1 Kasım'da Oy Kullanmak İsteyenler, Bilet Parasını Alabilir - Son Dakika
Ekonomi

1 Kasım'da Oy Kullanmak İsteyenler, Bilet Parasını Alabilir

1 Kasım\'da Oy Kullanmak İsteyenler, Bilet Parasını Alabilir

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, oy kullanmak isteyenlerin, daha önceden aldığı bilet veya turları iptal edip parasını alabileceğini söyledi.

13.10.2015 15:17  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu durumda olumsuz yanıt alan kişiler "Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak yaptıkları ödemeyi talep edebilirler." dedi.

ACENTELERDE YOĞUNLUK OLDU

Türkiye 1 Kasım'da seçime gidiyor. Seçim tarihi Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilmeden önce, çok sayıda kişi, uçak, otobüs, tren bileti veya paket tur satın aldı. Ancak, seçim tarihi belli olduktan sonra, oy kullanmak isteyen kişiler, soluğu acentelerde aldı. Kimi, aldığı bilet veya paket turda tarih değişikliği istedi, kimi iptal talebinde bulundu.

YANIT ÇOĞU ZAMAN OLUMSUZ

Edinilen bilgiler göre, çoğu zaman, tüketicilerin bu yöndeki taleplerine olumsuz yanıt veriliyor. Gerekçe olarak ise sözleşme hükümleri gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde, bir hava yolu şirketinden aldığı biletin tarihini, seçim nedeniyle, değiştirmek isteyen kişi olumsuz yanıt aldı. Söz konusu kişi, ödediği paranın iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak ödediği paranın iadesini talep etti.

TARİH DEĞİŞTİRME VEYA İPTAL HAKKI VAR

TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, benzer şikâyetlerin, kendilerine de artarak geldiğine dikkat çekti. Ağaoğlu, "İnsanların 1 Kasım'da oy kullanmak istemeleri Anayasal bir haktır. Eğer tüketici, seçim tarihi açıklanmadan önce, bilet veya paket tur almışsa, tarih değişikliği gibi iptal hakkı da var. Hukukta, 'mücbir sebep' diye bir kavram var. Burada, tüketicinin, önceden seçim tarihini bilmesi mümkün değil. Ve tarih açıklandıktan sonra da oy kullanmak istiyorsa, bu noktada oluşacak bir talebin karşısına geçilmesi doğru olmaz. Tüketici, tarih değişikliği de isteyebilir, parasının iadesini de... Eğer ki olumsuz bir yanıt ile karşılaşırsa doğrudan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir. Burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. Birincisi, tüketicinin oy kullanma ehliyetine sahip olması, diğeri ise, biletin alındığı tarihin, seçim tarihi açıklanmadan önce olmasıdır." dedi.

Öte yandan, tüm dünyada saatler 25 Ekim'de geri alınacak. Ancak Türkiye'de saatler, seçim nedeniyle, 8 Kasım'da geri alınacak. Bu nedenle THY'nin 25 Ekim - 8 Kasım arası bütün uçuş saatleri değişti. Bundan dolayı bu tarihleri arası gidiş ya da dönüş bileti olanlar varsa, ücret ödemeden, bilet tarihinden 7 gün önce veya 7 gün sonraya bileti değiştirme hakkı söz konusu.

Son Dakika Ekonomi 1 Kasım'da Oy Kullanmak İsteyenler, Bilet Parasını Alabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Gecelerin yargıcı: 1 Kasım da ampüller yanacak 34 102 Yanıtla
  • Halk : Baris için HDP 11 115 Yanıtla
  • Karadeniz li: İstikrar için akp Ülkenin geleceği için akp. 7 116 Yanıtla
  • istikrar icin: İnadına AK PARTİ inadına GUCLU TURKİYE . 1 KASİMDA GORUSMEK UZERE . 18 67 Yanıtla
  • mersinli: saraydakiler rahat yasasin diye akp 35 49 Yanıtla
  • Durust : Ankara Katliaminin hesabini sormak istiyorsan HDPye oy ver, güç ver. Faşizme son ver. 5 71 Yanıtla
  • Huzur islamda: Cumhurbaskanimiza sahip cikalim. Kefenimizi giydik 4 68 Yanıtla
  • türk : akp hirsizdir 48 22 Yanıtla
  • türk : akp katildir 56 12 Yanıtla
  • tövbe bir daha: katil akp mafya akp 63 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement