1 Kasım'da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün - Son Dakika
Güncel

1 Kasım'da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün

Seçime katılacak partileri açıklayan YSK, adres değişikliği bildirimi konusunda da uyardı. Vatandaşların, mesai saati bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

28.08.2015 02:58  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak partilerin yer aldığı liste, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Partilerin listesi kadar önemli bir konuda seçmenlerin adres değişikliğini bildirmek için son gün olması. Eğer seçmenler bugün mesai bitimine kadar bunu yapmaz ise oy kullanamayacak.

İŞTE PARTİLERİN LİSTESİ

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan listeye göre 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak olan partiler şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük birlik Patisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Gelişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Parti, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi.

BUGÜN SON GÜN

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, 28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor.

7 Haziran seçimlerinden sonra adres değişikliği yapan binlerce kişinin adres bildiriminde bulunmadığını tespit ettiklerini söyleyen Yüksek Seçim Kurulu, bu kişilerin ilgili kurumlara başvuruda bulunarak gerekli adres değişikliği işlemlerini yapmaları için 28 Ağustos günü mesai bitimine kadar sürelerinin olduğunu söyledi.

Adres değişikliği yapacak kişiler kendilerine ait tapu, kira sözleşmesi ya da kendiadlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilme hakkına sahip olacak.

1 Kasım\'da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1 Kasım'da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Erol: HDP oyunu insallah yükseltir ve bu savas son bulur 71 90 Yanıtla
  • asi: gözünü aç türkiye kürt türk elele verin akpyi iktidar yapmayın yolsuzluklar kargaşalar son bulsun kürt türk kargaşası kalmasın keskin sirke her zaman küpüne zarar 16 22 Yanıtla
  • İSTANBULLU 21: eğer hdp ye oy verenler pkk li ise 6 milyon pkk var çocuklarınıda hesaplarsak ortalama 30 milyon pkk var ayvayı yediniz OYLAR HDP YE KIZKANLAR ÇATLASIN AKP GERİ VİTESE ATMIŞ NASILDA GİDİYOR 15 19 Yanıtla
  • sssssssssssssss: oylar chp ye akp fazla umutlamasın bence 13 11 Yanıtla
  • BBP: HEPSİ YALAN AKP GERÇEK DOĞRU DÜRÜST PARTİ DRO BRO DEĞİL 7 11 Yanıtla
  • MUHTAR: YANLIŞ HABER... SON TARİH 10 EKİMDİR,NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNİ VEYA YSK.YI ARAYARAK BİLGİ ALIP ONA GÖRE HABER YAPIN.MİLLETİ TELAŞLANDIRMAYIN 7 2 Yanıtla
  • Murat: hdp ye oyunu veren müslüman değildir hdp vatana ihanet eden bir partidir 4 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement