Bu siteyi açılış sayfam yap | Favorilerime ekle
 
Kaçırdığınız haberleri kolayca bulun:
 
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
14 Mart 2010 Pazar  


Bağış: AB, Kıbrıs'ı Feda Edecek Kadar Önemli Değil
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye İçin Önemli Bir Süreç Olduğunu, "Ama Kıbrıs'ı Feda Edecek Kadar da Önemli Olmadığını" Söyledi. 

Haber Yayın Tarihi: 08.02.2010 21:15

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu, "ama Kıbrıs'ı feda edecek kadar da önemli olmadığını" söyledi.

"Küresel Strateji Forumu" adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği "Türkiye'nin Yükselen Network Dünyasındaki Rolü" başlıklı seminere katılmak için Londra'da bulunan Bağış, temaslarına ilişkin Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde bir basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Parlamentosu Lordlar Kamarasında düzenlenen seminerden bahsederek konuşmasına başlayan Bağış, "Görünen şu ki, Türkiye'nin artan siyasi ve ekonomik gücü Londra'da da önemseniyor" dedi.

İngiltere'nin Türkiye'nin AB sürecine "alenen destek veren" ülkelerin başında geldiğini kaydeden Bağış, İngiltere'deki bütün siyasi partilerin bu konuda hem fikir olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bağış, "İngiliz İstinaf Mahkemesinin geçen ay Orams davasına ilişkin kararının" hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Adada çözümü kimin desteklediği, kimin engellediği, kimin ipe un serdiği çok açık ve net ortadadır. İstedikleri kadar, istedikleri ülkede başlarını kuma gömsünler, gerçekleri gizleyemezler. Güneş balçıkla sıvanmaz, herşey ortadadır."

Kıbrıs konusunda "Biz şu anda bir adım değil, binlerce adım öndeyiz" diyen Bağış, Türkiye ve KKTC'nin her zaman çözümden, barıştan, entegrasyondan yana her türlü adımı attığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama her önerimize itiraz eden, her girişimi engellemeye çalışan tarafın da kim olduğunu bütün dünya gördü. Çok şükür adadan tek bir askerimizi bile çekmeden, bir karış da toprak vermeden bütün uluslararası algıyı değiştirebildik. AB, Türkiye için önemli bir süreçtir ama Kıbrıs'ı feda edecek kadar da önemli değildir."

Türkiye'nin potansiyelinin ortada olduğunu, AB'ye getireceklerinin alacaklarından çok daha fazla olduğunu belirten Bağış, "O yüzden Avrupalıların da iyi hesap etmeleri lazım. Yani İngiltere'deki bir mahkeme kararının, iktidar-muhalefet hiçbir ayrım yapmadan, asker-sivil hiçbir fark gözetmeden, kadın-erkek hiçbir görüş ayrılığı olmadan, tamamen toplumun bütün kesimlerinin ortak noktası olan, milli bir davamız olan Kıbrıs konusunda Türkiye'nin kararını değiştirmesini kimse beklemesin. Türkiye bu süreçte çözümden yana tavrını sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

Bağış, bir gazetecinin KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilmesinin beklendiğini söylemesi ve konuyla ilgili sorusu üzerine "KKTC vatandaşları kim tarafından yönetilmek isterlerse, biz ona saygı duyarız" dedi.

"Türkiye'nin batıdan çok doğuya yöneldiğine" ilişkin görüşlerin anımsatılması üzerine de Bağış, "Bugün Türkiye'nin doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olmasının en hissedildiği dönemin yaşandığını" kaydetti.
 



 
 
Son Dakika POLİTİKA Haberleri 
 
 
  ÇOK OKUNAN HABERLER
Ligde Son Durum
Puanını 49'a çıkaran Fenerbahçe, maç eksiğiyle aynı puana sahip Bursaspor'un ardından 3. sıradaki yerinde kaldı.
Kanarya Liderliğe Uzanamadı
Turkcell Süper Lig'in 25. Haftasında Ankara'da Oynanan Gençlerbirliği - Fenerbahçe Maçı 0 - 0 Berabere Tamamlandı.
İsveç'ten Telefonlu Özür
İsveç Başbakanı Reinfeldt, Erdoğan'ı Arayarak, İsveç Parlamentosunda Alınan Son Kararla İlgili Üzüntülerini Bildirdi.
Sokakta El Bombası Bulundu
Manisa Turgutlu'da Derbent Beldesi Açelya Sokak'ta, El Bombası Bulundu. Sokak Jandarmanın Güvenlik Kordonuna Alındı.

Göle'de Öldürülen Öğretmen Saadet Ulus'un Cenazesi Denizli'ye Getirildi
Ardahan'ın Göle İlçesinde Öldürülen Anaokulu Öğretmeni Saadet Ulus'un (24) Cenazesi Memleketi Denizli'ye Getirildi. Denizli Belediyesi'ne Ait Bir Cenaze Arabasıyla Getirilen Öğretmen Ulus, Devlet Hastanesi Morguna Konuldu. Cenazenin Morga Götürülmesi Esnasında Anne Gülten Ulus'la Baba Ahmet Ulus Yakınları Tarafından Güçlükle Teskin Edilebildi.
'TBMM'ye Karşı Darbe Yapılmıştır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, 'Anayasa Mahkemesi Müdahaleyle TBMM'ye Karşı Darbe Yapılmıştır' Dedi.
Afganistan Kana Bulandı: 27 Ölü
Afganistan'da Düzenlenen İntihar Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 27'ye Çıktı.
CHP Antalya İl Başkanı Ülken Oldu
CHP'nin 33. Antalya İl Kongresi Yapıldı. Ön Eleme Sebebiyle 2 Adayın Yarıştığı Seçimlerin Galibi Ahmet Özer Ülken Oldu.

(C) SonDakika.Com
Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti.
Hakkımızda | İletişim

Sondakika.Com, AA Anadolu Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, İHA İhlas Haber Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, CİHAN Haber Ajansı Abonesidir 
Son Dakika .com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 14.03.2010 12:39:59
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
  Buradasınız : SON DAKİKA HABER: Bağış: AB, Kıbrıs'ı Feda Edecek Kadar Önemli Değil