Bu siteyi açılış sayfam yap | Favorilerime ekle
 
Kaçırdığınız haberleri kolayca bulun:
 
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
19 Mart 2010 Cuma  


Aşırı Yağış Kuşadası'nda Yolları Yardı, Binaları Kaydırdı
Kuşadası'nda İki Gündür Etkili Olan Yağış Türkmen Mahallesi Akyar Mevkiindeki Bir Siteyi Vurdu. Yollar Çöktü, Binalar Toprağa Battı, Yer Yer 2 Metreye Varan Yarıklar Oluştu. Site Polis ve Zabıta Ekiplerince Boşaltıldı. 

Haber Yayın Tarihi: 08.02.2010 21:27

Kuşadası'nda iki gündür etkili olan yağış Türkmen Mahallesi Akyar mevkiindeki bir siteyi vurdu. Yollar çöktü, binalar toprağa battı, yer yer 2 metreye varan yarıklar oluştu. Site polis ve zabıta ekiplerince boşaltıldı.

Ege bölgesinde dün sabahtan bu yana etkili olan yağışlar Kuşadası'nda toprak zemin üzerine yapılan bir sitede bir faciaya yol açıyordu. Yumuşak toprak zemin üzerine yeterince temel kazılmadan yapılan 50 daireli Tuntaş Marina Apart sitesinde akşam saatlerinde kayma başladı.

Sitesinin önünden geçen yolda yer yer 2 metrelik çökmeler meydana geldi. Sitenin 10'ar daireli iki bloğu yumuşayan zemine 1.5 metre battı. Binaların zemin katları toprağa gömüldü. Site havuzunun etrafında büyük yarıklar ve kaymalar oluştu. Polis ve belediye zabıtası binalarda oturan vatandaşları tahliye ederek siteyi güvenlik çemberi içine aldı.

Yağmurların başlamasıyla binada kayma hissettiklerini söyleyen site bekçisi Adil Deniz, "Sitenin iki bloğunda tehlike seziyorduk. Binaları yapan müteahhite durumu bildirdik. Yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Bunun üzerine geçtiğimiz Cuma günü Kuşadası Belediyesi Fen Müdürlüğüne başvurarak inceleme yapılmasını istedik. Pazartesi geleceklerini söylediler. Bugün onları beklerken yağmurlarla toprak iyice yumuşadı. Akşam saatlerinde sitenin önündeki yolda çökme oldu. Arkasından iki blok toprağa battı, toprak yarıldı. Polis ve Zabıta gelip tüm evleri boşalttı. Kapıları mühürledi." dedi.

Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle binalarla ilgili kararın yarın yapılacak olan incelemeden sonra verileceği öğrenildi. Polis kordonuna alınan ve güvenlik görevlisi görevlendirilen sitede oturanların eşyalarını almalarına izin verilmedi. (CİHAN)
 



 
 
Son Dakika Haberleri 
 
 
  ÇOK OKUNAN HABERLER
Google İçin Geri Sayım
Google, Çin'deki Faaliyetlerini 10 Nisan'da Sona Erdirecek.
Saatler İleri Alınıyor
Her Yıl Yapılan İleri Saat Uygulaması, 28 Mart Pazar Günü Başlatılacak.
Devler Ligi'nde Dev Eşleşme
Şampiyonlar Ligi'nde Rakiplerini Eleyen 8 Takımın Çeyrek Final ve Yarı Final Kuraları Çekildi.
İsveç, Parayla Gönlümüzü Alacak
Ermeni İddialarıyla Gerildiğimiz İsveç, AB Üyeliği Yolunda Türkiye'de Yapılan Reformlara Maddi Katkıda Bulunacak.

Mesai Saatlerine Yaz Saati Ayarı
Mesai Saatlerinde Pazartesi'den İtibaren İleri Saat Uygulamasına Geçilecek.
Nihayet Bahar Geliyor
Hava Sıcaklıkları Hafta Sonu Ülke Genelinde Hissedilir Derecede Artacak.
TOKİ'den Özel Kredi İmkanı
TOKİ'den 2008 Yılı Sonuna Kadar Satışını Gerçekleştirdiği Konut ve İşyeri İçin Borcunu Peşin Vermek İsteyenlere İndirim.
Diyarbakırspor Küme Düşmedi
TFF, Büyükşehir Belediyespor -Diyarbakırspor Maçının Skorunu 1 -0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor Lehine Tescil Etti.

(C) SonDakika.Com
Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd Şti.
Hakkımızda | İletişim

Sondakika.Com, AA Anadolu Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, İHA İhlas Haber Ajansı Abonesidir  Sondakika.Com, CİHAN Haber Ajansı Abonesidir 
Son Dakika .com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. 19.03.2010 22:37:59
  ANA SAYFA | POLİTİKA | GÜNCEL | EKONOMİ | SPOR | DÜNYA | MAGAZİN | KÜLTÜR-SANAT
  Buradasınız : SON DAKİKA HABER: Aşırı Yağış Kuşadası'nda Yolları Yardı, Binaları Kaydırdı