Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası hükümlüsü eski generaller Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Aydan Erol'un da aralarında bulunduğu 14 hükümlünün kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

17.05.2024 00:13  Güncelleme: 00:53

28 Şubat Davası'nda yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu komutanların cezaları, Cumhurbaşkanı kararıyla affedildi. Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, sanıkların kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

14 HÜKÜMLÜNÜN HAPİS CEZASI KALDIRILDI

Karara göre, kalan cezaları kaldırılan isimler Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af
Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir.

ADLİ TIP KURUMU RAPORU

Hükümlülerin kalan cezaları, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af
Emekli Orgeneral Çetin Doğan.

1 MART'TA HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle 1 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden 22 Nisan'da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan cezaevine gönderilmişti.

ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE ÖNE ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan ikili görüşmede, Özel'in talepleri sonucunda 28 Şubat davası sanıkları gündem olmuştu. Erdoğan'ın CHP'ye yönelik iade-i ziyaret yapacağını belirtmesi ve normalleşme sürecine ilişkin çağrılarda bulunmasının ardından alınan af kararı Özel ve Erdoğan arasındaki görüşmeyi yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Sanan ballı: Keşke çürüyene kadar kalsaalarmış 106 164 Yanıtla
    İshak Klein: Kimsin lan sen… Türk askerine saygılı olacaksın.. 4 11
  • Ankara null: fetode affedilecek zamanla bekleyin simdilik sakin 42 108 Yanıtla
    yavuz d: chp iktidar olunca apo serbest olacakmis gecen yazmistin aklima geldi 2 2 yavuz d: chp basa gelince apo serbest olacak demistin simdi hatirladim 0 3
  • Liya Tastan: Adamlar hayatı boyunca vatanımıza hizmet etmişler bence sayın cumhurbaşkanımız yakışanı yaptı 63 48 Yanıtla
  • Cihan Kışla: hani yargı bağımsızdı taraf değildi:)) 59 26 Yanıtla
    Musab Özkan: Bu kararı lanetlemekle birlikte bu bir yargı kararı değil cumhurbaşkanının maalesef böyle bir af yetkisi hep vardı 38 9
  • sezai duran: Kânun herkez için geçerlidir olması gereken oldu. 57 19 Yanıtla
  • Selim GARGI: zamanında yargının çok bağımsız olduğu zamanlarda da rahşan affı çıkmıştı tevevellütü yetenler iyi bilir 57 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement