Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Eylemcilere Copla Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Eylemcilere Copla Müdahale Etti

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 1 Mayıs gösterilerinde polis, eylemcilere copla müdahale etti. Eylemciler, asgari ücretin ve maaşların artırılmasını, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti. Filistin destekçileri de gösterilere katılarak İsrail'e silah satışının durdurulmasını istedi. Sarı yeleklilerin de bulunduğu gösteride polis müdahalesi sonucunda en az 1 kişi yaralandı.

01.05.2024 18:04  Güncelleme: 19:53

Eylemciler, asgari ücretin ve maaşların artırılmasını, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti. Filistin destekçileri de eylemlere katılarak İsrail'e silah satışının ve ihracatının durdurulmasını istedi. Göstericilere müdahale eden polis, en az 1 kişiyi kafasından yaraladı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki 1 Mayıs gösterilerinde polis eylemcilere copla müdahale etti.

Paris'te 1 Mayıs yürüyüşü, yerel saatle 14.00 civarında Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Eylemciler, gösteride, asgari ücretin ve maaşların artırılmasını, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi

FİLİSTİN BAYRAKLARI TAŞIDILAR

Fransa'nın önde gelen işçi sendikalarının katıldığı eylemlere Filistin destekçileri de ilgi gösterdi. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail'e silah satışının ve ihracatının durdurulmasını istedi.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi

Sarı yeleklilerin de bulunduğu gösteride, "(Fransa Cumhurbaşkanı) Macron istemese de çalışanların onuru için buradayız." şeklinde sloganlar atıldı.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi

BİR GRUP PROTESTOCUDAN VANDALİZM

Eylem sırasında bir grup gösterici, Olimpiyat Oyunları'nın halkalarının olduğu maketi yakarken, bir otobüs durağının camı kırıldı ve çöp bidonları ateşe verildi.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Göstericilere müdahale ederek korteji ikiye bölen güvenlik güçleri, bir duvarın önündeki göstericilere copla sert müdahalede bulundu. Polis müdahalesi nedeniyle en az 1 kişi kafasından yaralandı.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi

Ulusal basındaki haberlere göre, 1 Mayıs gösterileri öncesi Paris'te 15 kişi gözaltına alındı.

Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Müdahalesi
Paris\'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Eylemcilere Copla Müdahale Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki 1 Mayıs Gösterilerinde Polis Eylemcilere Copla Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kemsl: Demek neymiş! Hangi devlet olursa olsun,terörize edilen eylemleri kabul etmez ve etmek zorunda da değil. 9 0 Yanıtla
  • Fatih Çiftçi: İsabetli olmuş... 8 1 Yanıtla

Advertisement