Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz - Son Dakika
Politika

Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz

CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararına karşı DİSK'le birlikte Taksim'e yürümek için Saraçhane'ye geldi. Özel, buradaki konuşmasında "Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun istemeyiz." derken İmamoğlu ise "Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu." ifadelerini kullandı.

01.05.2024 10:15  Güncelleme: 11:33

1 Mayıs nedeniyle Taksim'e yürüyüş çağrısı yapan CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'ye geldi. Özel ve İmamoğlu, Saraçhane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kaba kuvvetle sağlanan iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri göz ettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımıdır.

"TAKSİM ÖZGÜR OLANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur. Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İçişleri Bakanımız güvenlik önlemlerini gerekçe sundu ne yazık ki. Siz polisle Taksim'i koruyorsanız sizin egemenliğiniz polis egemenliğine bağlıdır. Bu vakitten sonra da İçişleri Bakanı ile bir şey konuşmaya gerek yok.

Bu meydandaki emniyet güçleri de emekçiler de siyasetçiler de bu ülkenin evlatlarıdır ve kardeştir. Bu ülkenin Türkleri de Kürtleri de Lazları da Çerkezleri de Doğulusu, Batılısı, Karadenizlisi, Güneylisi, Alevisi de Sünnisi de kardeştir. Bu kardeşliği egemen kılacağız, birbirimizi, Türkiye'yi seviyoruz."

"TEK İSTEĞİMİZ BAYRAMIN BAYRAM GİBİ KUTLANMASI"

Bizim tek isteğimiz bayramın bayram gibi kutlanması. Biz çatışma olsun, emekçiler yaralansın biber gazı sıkılsın istemeyiz. Biz kimseyi suç işlememeye davet ediyoruz. Bu toplanma ve irade çok büyük bir kazanımdır."

Saraçhane'de tansiyon yüksek! Özel ve İmamoğlu DİSK'le birlikte Taksim'e yürüyor

İMAMOĞLU: 5 YILDIR SARAÇHANE'DE HALK NE DERSE O OLUYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne yazık ki bir hak arama meydanına döndü burası. Saraçhane'de hak arama çalışmaları her zaman başarıyla sonuçlanmıştır. Bir gün Taksim de açılacak. Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu, bugün de umarım öyle olur." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de! DİSK ile beraber Taksim'e yürüyor
Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane\'de: Çatışma olsun istemiyoruz

Son Dakika Politika Özel ve İmamoğlu, Taksim yürüyüşü için Saraçhane'de: Çatışma olsun istemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Zafer musaboğlu: Son 1 ay içerisinde ?? ??İstanbul Beşiktaş'ta gece kulübünde çıkan yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti, ??Antalya Akseki'de köpekler yaşlı kadını öldürdü, ?? Antalya'da teleferik faciası yaşandı, 1 kişi vefat etti yüzlerce insan mansur kaldı. ?? İstanbulda belediyenin kapatmadığı çukura düşen 5 yaşındaki küçük kız hayatını kaybetti ?? Ankarada yaşanan sel ve ankaranın alt yapısı adına yapılmayan hiç birşey 1 ay'da bunlar olduysa 4 yıl 11 ay'da neler olmaz ki 188 84 Yanıtla
    Buğra BALABAN: Son 20 yılı saysam sayfalar yetmez. İnsan içine çıkamazsın. Uza şimdi 125 157 mustafa sagdic: erzincan da ki maden faciasi da var 77 28 Selami Karagülle: Aynen öyle işleri güçleri provokasyon yapmak daha önceden 1 Mayıs’ta tatil yapamıyordunuz bu hükümet sayesinde 1 Mayıs tatil oldu daha ne istiyorsunuz gidin yatın evinizde 69 19 Şevket YILMAZ: Ulan Somada 301 kişi öldü sen neyden bahsediyorsun!!! 34 27 Ali Yıldız: Sorsam arkadaşa oda konuşuyor derler :) 1 3
  • sehmus fatih: Ey chp sen 1998 2002 de shp döneminde niye taksimi açmadın? 138 32 Yanıtla
  • sehmus fatih: Brovakson yapmak bunların işi 113 36 Yanıtla
    Sener Senol: brovakson adamimi benim 19 7
  • Murat Soylu: Hiç gereği olmayan bi iş yapıyosunuz. Durduk yere tansiyon yükselecek ortalık karışacak falan. Bence yanlış 99 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement