Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum - Son Dakika
Politika

Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generaller için verilen af kararını değerlendirdi. Özel, "İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın" dedi. Öte yandan kararın Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkat çekti.

17.05.2024 09:21  Güncelleme: 09:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat davasından ceza alan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker'in de aralarında olduğu generallerin kalan cezalarını kaldırdı. Karara, Adli Tıp'ın generallerin 'sürekli hastalık' ve 'bunama' raporları gerekçe gösterildi.

ÖZEL'DEN KARARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın 28 Şubat davasından ceza alan generallerin kalan cezalarını kaldırmasını "gecikmiş ama doğru bir adım" diye yorumladı.

"AİLELERİNİN GÖZÜ AYDIN"

Özel, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, "İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın" dedi.

Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum

ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE ÖNE ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan ikili görüşmede, Özel'in talepleri sonucunda 28 Şubat davası sanıkları gündem olmuştu. Erdoğan'ın CHP'ye yönelik iade-i ziyaret yapacağını belirtmesi ve normalleşme sürecine ilişkin çağrılarda bulunmasının ardından alınan af kararı Özel ve Erdoğan arasındaki görüşmeyi yeniden gündeme getirdi.

Özel\'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum

Son Dakika Politika Özel'den 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik af kararına ilk yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Yakup Becerikli: aşırı derecede yanlış bir karar, 6 25 Yanıtla
    Mustafa POLAT: Mesela sayın becerikli?? Şimdi benzeri bir süreci terörist öcalanda da yaşayacağız acaba o zaman ne diyeceksin. 0 1
  • DORUĞUN GERZESİ: tabii ki bu konuşmalardan sonra oldu. ama yaşlı insanları tutmanın mntığı yok mesela 60 suç kaydı olan adam dışarda olup 61 . yaparken yakalanıyor. 21 2 Yanıtla
  • Murat Zor: Özgürcüğüm bir kere pkk bir terör örgütüdür Dem de onun siyasi uzantısıdır dermisin? bi desen yüzde 80 le cumurbaşkanı olursun 0 0 Yanıtla
  • Cihan CANKAYA: Özele sorun Apoyuda birakalimmi ? 0 0 Yanıtla

Advertisement